Semne care arată că pisica este bolnavă. Detaliile la care trebuie să fii atent

0
261

Stăpânii de animale de companie trebuie să fie foarte atenți la nevoile necuvântătoarelor. Acestea trebuie duse periodic la un medic specialist și privite cu atenție zi de zi de cei dragi în căutarea unor probleme care ar putea apărea. Cei care își iubesc felinele au o grijă în plus atunci când vine vorba despre micuțele patrupede.

Cum vezi dacă pisica ta este bolnavă: semne că felina nu se simte bine

Stăpânii de animale de companie au multe griji în plus față de cei care nu au în preajma lor pisici sau câini. Felinele sunt cele mai complicate pentru că interacționează subtil cu oamenii care au grijă de ele.

Specialiștii vin cu o serie de semne care să îți indice faptul că trebuie să le duci la un medic specialist pentru un control amănunțit.

Primele indicii că pisica ta ar putea avea nevoie de ajutor sunt: schimbarea aspectului blănii, inflamarea ochilor, comportament leneș sau lipsă de foame.

Ce spun specialiștii?

Blana: este un barometru al sănătății pentru că reflectă calitatea dietei și condiția generală a pisicii. Aceasta trebuie să fie strălucitoare și lipsită de mătreață. O blană care își pierde din strălucire și finețe sau cade prea mult este primul semn vizibil că pisica ar putea să fie bolnavă.

Temperatură corpului: o altă modalitate să îți dai seama dacă pisica are febră este să controlezi temperatura urechilor. Dacă folosești un termometru normal, nu uita că temperatura obișnuită a unei feline sănătoase diferă de cea a omului și ajunge și la 38 de grade Celsius sau 38.5 grade Celsius.

Ochii: dacă ochii pisicii sunt strălucitori și fără urme de roșeață, atunci animăluțul tău de companie este sănătos. Pielea din jur trebuie să aibă culoarea roz pal. În cazul în care lucrurile stau altfel, mergi de urgență cu pisica ta la medicul veterinar.

Urechile: punctele de ceară deschise la culoare nu trebuie să te îngrijoreze, dar apariția unor puncte maro pot fi semnele unei boli sau chiar ale unei infecții.

Stările de letargie: pisicile nu adoră să fie atât de active precum un câine, dar cu toate astea ele trebuie să se cațere sau să se alinte cel puțin în prima parte a zilei. Apariția unor stări de somnolență pot indica: infecții, hemoragii interne, dezhidratare, anemie, diaree sau altele. Specialiștii recomandă să nu le tratezi acasă, ci să ceri sfatul unui expert.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentUn sorocean de 27 de ani, care a amenințat cu arma deținută ilegal alte persoane, a fost reținut pentru huliganism
Articolul următorA dat în judecată un supermarket din cauza unei sticle de ulei care s-a spart. Suma uriaşă cerută despăgubire
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.