Satul Vădeni scăldat în flori și-n mii de culori / VIDEO

0
2220

Cine a mers de la Soroca spre Florești prin Vădeni nu a avut cum să nu admire sutele, poate chiar miile, de tufe de trandafiri multicolori de pe marginea șoselei. Gospodinele din partea locului parcă s-au luat la întrecere în a crește flori. Fiecare casă are în față câte o grădiniță care încântă privirea. Iar în curți, florile abundă: ruje, mușcate, micșunele, margarete – un adevărat spectacol de culoare. Și așa este tot anul împrejur, din primăvară până toamna târziu.

Femeile mai în vârstă ne-au povestit că, pe vremea copilăriei lor, știau doar de iarbă sură, calapăr și stânjeni. Acum, datorită tehnologiilor, comunică pe rețelele sociale și aduc din alte părți tot felul de soiuri de flori.

„Iubesc florile încă de când eram copil. Le-am îndrăgit așa de tare datorită mamei mele. Acum că sunt pensionară am mai mult timp să mă ocup de ele. Ele sunt pasiunea mea, vorbesc cu ele când îmi este greu și mă liniștesc. Țin legătura cu o doamnă din Țaul, ea are pagină pe Facebook. Ne scriem în privat și ea ne trimite florile la rutieră din Bălți. Mergem acolo, le luăm și apoi acasă le creștem”, ne-a spus doamna Dina, locuitoare a satului Vădeni.

„Florile sunt foarte mult legate de sentimentele umane și ne simbolizează de cele mai multe ori frumusețea și pozitivismul. Dacă simțim că avem un necaz, atunci când ne aflăm între flori și vedem frumusețea lor, parcă ne-ar îndemna la un zâmbet. Florile sunt ca niște bebeluși de care trebuie să avem mare grijă dacă vrem să ne bucure ochiul”, a adăugat Galina, locuitoare a satului Vădeni.


Articolul precedentSe încearcă ca tinerii specialiști să fie atrași și menținuți în sistemul medical din localitățile rurale și orașele mici
Articolul următorPremierul Dorin Recean: Cabinetul muncește pentru a apropia ziua aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană / VIDEO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.