Preparatele din carne de pasăre pregătite și consumate de locuitorii din raion sunt variate după compoziție, tehnologia de preparare, produse alimentare asortate, etc. În fiece zi, în familie se pregătesc supe, cartofi cu pui sau găină, pui în smântână.
Unele bucate se pregătesc la sărbătorile de familie și calendaristice: rațe, gâște sau găini umplute, desigur prezente sunt și răciturile de cocoș sau curcan. Pe lângă bucatele preparate de pe timpuri, dar care își păstrează locul sunt cunoscute bucatele noi intrate în bucătăria noastră: diferite salate cu piept de găină, bătutele din piept de găină, pulpe umplute cu ciuperci, gâturi de pasăre umplute.
Ingrediente:
• varză murată
• orez
• grăsime de pasăre
• pastă de tomate
• ceapă
• morcovi
• carne de porc sau pasăre
• sare, piper, frunze de dafin.
Preparare:
Mai întâi de toate vom rupe frunzele de varză în bucăți mai mici în dependență de mărimea sarmalelor dorite. După asta vom pregăti pasatul, tăiem ceapa în lung, radem morcovul prin răzătoare, carnea cubulețe și punem cu ulei în tigaie la încins cam în jur de 20 minute, după asta luăm tigaia de pe foc și adăugăm orezul care este deja spălat din timp, grăsimea de pasăre, sare, piper măcinat, pasta de tomate totul după gust și mestecăm până obținem o omogenizare a ingredientelor. Mai întâi în ceaun sau în oală se pun frunze de varză, ca să nu se lipească și începem sa răsucim sarmalele aranjând-le frumos în vas. Se fierb la foc mic aproximativ două ore.