Sărbătoare cu „miros de gaze naturale” de  Ziua Independenţei R. Moldova

0
54

   Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va fi inaugurat oficial pe data de 27 august, când Republica Moldova sărbătoreşte Ziua Independenţei. Acest lucru l-a declarat prim-ministrul Ion Chicu, transmite MOLDPRES.

Premierul a anunţat că „în adresa şefului Cabinetului de miniştri din România, Ludovic Orban, a fost remisă invitația de a participa la acest eveniment pentru a-i reda importanța națională cuvenită”. Oficialul şi-a exprimat speranţa că „operatorul de pe piața internă va avea în calcule și acest gazoduct pentru aprovizionarea Republicii Moldova cu gaze naturale”. Odată cu finalizarea lucrărilor, Moldova capătă mai multă independență energetică și implicit își consolidează independența ca țară”, a relevat Ion Chicu, care şi-a exprimat recunoştinţa în acest sens României şi poporului român.

Lucrările de construcție a gazoductului Ungheni-Chișinău au început în februarie 2019. Conducta are o lungime de 120 km, iar valoarea estimată a proiectului este de 76 milioane de euro. Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.


Articolul precedentVIDEO: Cine sunt eroii care au salvat viața șoferului din TIR-ul care ardea în urma accidentului rutier?
Articolul următorConsiliul Raional Soroca a organizat astăzi consultări publice în aer liber
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.