Rezultatele ALEGERILOR PREZIDENȚIALE 2016 pentru raionul Soroca

0
95

Conform datelor preliminare ale CEC, la alegerile prezidențiale din 2016, în raionul Soroca au participat la votare 47,27% din cetățenii cu drept de vot. În Chișinău, rata participării la vot este de 58,46%, iar la Bălți au fost înregistrate 51,20 % din numărul total de cetățeni cu drept de vot.

În majoritatea localităților din republică, rata de participare la vot nu trece de 50 %.

În localitățile din raionul Soroca, procentajul de participare al cetățenilor la votare oscilează între 40 și aproximativ 60% din numărul total de alegători pe lista de bază. Cele mai active sate sunt Regina Maria – 59,89%, Iarova -58,88%, Șeptelici – 58,58%. O rată mai mică de participare a cetățenilor la votare s-a înregistrat în satele Racovăț – 40,46%, Holoșnița – 43,31%, Nimereuca – 44,21%.

Astfel, potrivit rezultatelor preliminare ale CEC, Igor Dodon este cel mai votat candidat de pe lista electorală, în unele localități, liderul PSRM a acumulat aproape același procentaj alături de liderul PAS, Maia Sandu. Acestea sunt Vărăncău, Dubna, Bulboci.

varancau

60,44% din soroceni au ales în favoarea lui Igor Dodon, pentru Maia Sandu și-au oferit votul 27,99% din alegători, iar pe al treilea loc în topul favoriților la funcția de președinte al Republicii Moldova este Ciubașenco Dumitru, pentru care au votat 4,88% din alegători.

Aceste date au fost preluate de pe siteul cec.md.

Dacă ai și tu o știre interesantă, care vrei să fie publicată în ziarul „Observatorul de Nord” sau pe pagina noastră web, anunță redacția. O poți face adăugând știrea ta AICI sau să ne sesizezi o problemă AICI.

Dezvoltarea paginii web a ziarului „Observatorul de Nord” este unul din obiectivele proiectului “Presa locală – dezvoltare prin digitalizare”, implementat de publicaţia independentă „Observatorul de Nord” şi finanţat de Ambasada SUA în Republica Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.