Remedii naturale pentru durerile de dinți

0
482

Durerile de dinți și de măsele sunt unele dintre cele mai neplăcute și greu de suportat dureri. De aceea, este bine să le prevenim, având grijă de dantura noastră și mergând la controale periodice la cabinetul medicului stomatolog spune doc.ro. Dacă te confrunți cu dureri de dinți, iată la ce remedii naturale poți apela până ajungi la medicul stomatolog.

Recomandarea noastră este ca imediat ce se declanșează o durere de dinți sau de măsele să îți faci o programare la stomatologie, deoarece dentistul este în măsură să-ți dea mai multe detalii despre problema cu care te confrunți, dar și să te ajute să o remediezi. Până ajungi la doctor, poți să apelezi la o serie de remedii naturale care să te ajute să reduci durerile.

Iată ce remedii naturale poți încerca pentru a preveni durerile dentare, dar și pentru a le reduce atunci când au apărut:

Apă rece cu zeamă de lămâie

Sucul de la o lămâie se amestecă într-un pahar de apă rece, în care adaugi și gheață. Clătește-ți gura cu un asemenea amestec de trei ori pe zi. Dacă ai gingia inflamată sau infectată, poți folosi pe post de compresă un cub de gheață, învelit într-o bucată de tifon. Gheața va reduce inflamația, dar și durerile.

Comprese cu alcool

Aplicarea compreselor cu alcool în zona în care se simte durerea ajută la ameliorarea acesteia pe termen scurt. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să aplici neapărat o băutură alcoolică, ci poți folosi, spre exemplu, esență de vanilie, care are un conținut suficient de mare de alcool pentru rezultate rapide.

Ulei esențial de arbore de ceai

Aplicarea locală a uleiului esențial de arbore de ceai nu numai că ușurează durerea, însă previne și gingivita și alte boli ale gingiilor.

Apă cu sare

Combinația de apă călduță cu sare se poate dovedi eficientă în calmarea durerilor de dinți și măsele. Dizolvă o linguriță sau două de sare de mare într-un pahar cu apă călduță și clătește-ți gura cu acest amestec.

Ulei de muștar

Uleiul de muștar este un ulei cu proprietăți calmante, așa că te va ajuta să diminuezi durerile de dinți și măsele. Amestecă uleiul de muștar cu zeamă de lămâie, pune amestecul pe o periuță de dinți și spală-te de două-trei ori pe zi. Vei observa că durerile se vor diminua treptat, pe măsură ce folosești mai des acest amestec pentru curățarea dinților.

Usturoi

Alicina, substanța predominantă din usturoi, are efecte calmante, precum și antiinflamatoare. Așadar, usturoiul te poate ajuta să scapi de durerile de dinți și de măsele. Prepară, cu ajutorul unui mojar, o pastă din usturoi și sare. Poți folosi, dacă este necesar, și una-două picături de ulei de măsline, pentru omogenizarea pastei. Aplică pasta exact pe dintele sau pe măseaua dureroasă și las-o să acționeze aproximativ 30 de minute. Folosește această pastă de trei ori pe zi și ai șanse mari să ameliorezi durerile.

Pliculețe de ceai de mentă

Ceaiul de mentă, sub formă de pliculețe, poate fi folosit pentru a amortiza durerea și a calma gingiile sensibile. Tot ce trebuie să faci este să infuzezi un pliculeț de ceai verde în 250 ml de apă clocotită. Lasă amestecul la infuzat 15 minute, după care aplică plicul de ceai călduț pe zona dureroasă.

Poți, de asemenea, să schimbi abordarea și să folosești plicul de ceai rece. Pentru a-l folosi rece, ține în congelator, pentru câteva minute, pliculețul de ceai de mentă, după care aplică-l pe zona dureroasă.

Ulei de cuișoare

Uleiul de cuișoare este cunoscut din vremuri străvechi ca fiind un leac la îndemână în calmarea durerilor de dinți. Acesta are în compoziție eugenol, care este un antiseptic natural. Ca să calmezi durerea de dinte sau de măsea tot ce trebuie să faci este să pui una-două picături de ulei de cuișoare pe o dischetă demachiantă și să o aplici pe zona cu probleme. Este important ca înainte de folosire să diluezi uleiul de cuișoare cu câteva picături de ulei de măsline sau apă. Tot pentru ameliorarea durerii de dinte utilă este și apa de gură pe care o obții amestecând o picătură de ulei de cuișoare cu 250 ml de apă.

Cum poți preveni apariția cariilor?

Pentru a preîntâmpina apariția cariilor și a durerilor de dinți și măsele, este important să ai grijă de dantură zi de zi, dar și să mergi la controale stomatologice periodice.

Dinții trebuie spălați de două ori pe zi, dimineața și seara, cu o pastă de dinți adecvată (unele persoane pot cumpăra paste de la magazine sau farmacii, în timp ce alte persoane au nevoie de paste anume pe care le prescrie stomatologul). După perierea dinților, se va folosi ața dentară, se va clăti cavitatea bucală cu apă, iar la final se va clăti din nou cu apă de gură. Unele ape de gură sunt pentru uz cosmetic, dar, cum spuneam, anumite persoane pot avea nevoie de ape de gură medicinale, la recomandarea stomatologului.

Zahărul și dulciurile contribuie la apariția cariilor, de aceea este important ca, după ce ai mâncat sau ai băut ceva dulce, să îți clătești bine gura cu apă. Altfel, zahărul tinde să rămână în salivă și să atace dantura.

Fumatul poate provoca multe probleme în organism, inclusiv în zona bucală. Pe lângă faptul că îngălbenește dinții, fumatul poate duce la gingivită, pierderea dinților și cancer oral.

Nu mai puțin importante pentru a preveni deteriorarea dinților și durerile de dinți sunt controalele stomatologice regulate. Chiar dacă nu ai probleme dentare sau nu crezi că ai, e indicat ca măcar o dată pe an să mergi la un control pentru ca, în cazul în care medicul depistează o problemă, aceasta să poată fi rezolvată cât mai rapid.

Cu cât amâni mai mult rezolvarea problemelor dentare știute, cu atât ai un risc mai mare să te confrunți cu afecțiuni precum gingivita sau parodontoza sau cu pierderea dinților. Dantura sănătoasă nu este importantă doar pentru aspectul fizic și stima de sine a unei persoane, ci în primul rând pentru a putea mesteca normal alimentele la fiecare masă a zilei.

Articolul precedentUnde te poți distra în zilele de 14, 15 și 16 octombrie?
Articolul următorAutoritățile de la București îl extrădează în R. Moldova pe principalul suspect în cazul omorului tânărului de 29 de ani găsit împușcat la Strășeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.