PTF Otaci, locul II la capitolul „trecerea frontierei”

0
75

În ultimele 24 de ore, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 2 542 traversări. Un număr mai mare a fost înregistrat pe sensul de intrare în Republica Moldova – 1 665 traversări persoane, dintre care 611 treceri la frontiera moldo-română, 650 treceri la frontiera cu Ucraina și 404 treceri a frontierei aeriene.

Cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost: PTF Leușeni – 453 traversări persoane; PTF Otaci – 446 traversări persoane; PTF Aeroportul Chișinău – 404 traversări persoane (rute charter); PTF Tudora – 90 traversări persoane; PTF Giurgiulești-Galați – 95 traversări persoane. Totodată, pe parcursul a 24 de ore, polițiștii de frontieră au înregistrat următoarele acțiuni ilegale: opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră; patru conaționali sunt documentați pentru încălcarea regimului special în condiții de stare excepțională.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 2 542 persoane și completate 1 665 fișe epidemiologice individuale. La fel, au fost completate și semnate 1 482 Declarații pe propria răspundere privind obligația achitării primei de asigurare obligatorie de asistență medicală pentru anul curent. Un călător a prezentat stare febrilă, conform procedurilor de operare a fost anunțat Serviciul de urgență 112, care a și preluat persoana pentru verificări medicale. Prin culoarul tranzit al teritoriului Ucrainei și intrarea în țară prin punctul de trecere a frontierei Otaci au ajuns 75 de mijloace de transport, fiind transportați 286 de cetățeni moldoveni care reveneau din Federația Rusă.

În Aeroportul Internațional Chișinău au fost consemnate la intrarea în țară a trei rute charter din Irlanda, Belarus și Italia, fiind înregistrate 404 persoane.

SURSA: Seviciul de presă al Poliției de Frontieră

 

Articolul precedentVIDEO: Membrii band-orchestrei „Doina” din Soroca așa cum nu i-ați mai văzut
Articolul următorCovid-19: Ce are de ascuns China?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.