Primăria vrea să procure în 2024 semafoare pentru zona Fabricii de articole tricotate și să instaleze trepte de piatră la Soroca Nouă

0
290

Primăria Soroca a făcut public proiectul de decizie cu privire la aprobarea bugetului pentru anul 2024 în ambele lecturi. Printre cheltuielile planificate sunt cele legate de instalarea semafoarelor în regiunea fostei Fabrici de articole tricotate (35,4 mii lei), instalarea unui WC într-un parc din Soroca (500 mii lei), servicii de proiectare a falezei râului Nistru (500 mii lei), construirea unor trepte de piatră la Soroca Nouă (600 mii lei, o parcare auto (900 mii lei) și altele.

Totodată și în acest an, ca și în cei precedenți, autoritățile publice locale calcă pe aceeași greblă la planificarea banilor la acţiunile pentru tineret. Cu toate că în anii precedenți au fost sesizați de societatea civilă că este o decizie greșită ca în banii pentru tineret să fie incluse activități cum ar fi “Comemorarea victimelor din Afganistan, Acţiuni dedicate declanşării conflictului armat de pe Nistru, Manifestări şi acţiuni culturale prilejuite de sărbătorile de Florii şi Paşti, Ziua Victoriei şi a comemorării victimelor celui de-al II-lea război, Ziua comemorării lui Ştefan cel Mare, Ziua Independenţei”, ele se regăsesc și de această dată. Vedeți proiectul de decizie integral AICI, iar mai jos găsiți bugetul transformat într-un format mai simplu pentru cetățeni.

Dacă aveți propuneri pentru îmbunătățirea bugetului sunteți invitați să participați la consultările publice, care vor avea loc joi, 7 decembrie 2023, la ora 14:00, în Biroul 414 de la Primăria municipiului Soroca.

Articolul precedentFALS: Războiul din Ucraina este unul economic, iar Occidentul refuză pacea
Articolul următorSondaj: Ce credeți că ar fi mai bine privind alegerea președintelui și vicepreședinților de raion?
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.