Plantele din curtea ta care te scapă imediat de șoareci. Ce trebuie să știe oamenii care stau la casă

0
22681

Viața la casă este frumoasă, însă vine la pachet cu o serie de probleme specifice, printre care lupta împotriva dăunătorilor. Vorbim despre acei musafiri nedoriți: țânțari, muște, gândaci și, nu în ultimul rând, șoareci. Este adevărat că în comerț găsim o gamă variată de produse ce promit să îi țină la distanță, însă au un mare dezavantaj: conțin substanțe chimice ce pot fi periculoase pentru animalele de companie sau pentru copii.

Din fericire, există și câteva variante naturale, la fel de eficiente. Îți prezentăm o listă a plantelor pe care le poți crește în curtea ta și care te vor scăpa într-un timp scurt de șoareci.

Sfaturi pentru cei care stau la casă

Deschidem lista cu narcisele. Bulbii acestor flori de primăvară îți vor proteja recolta de rozătoare. Tot ce trebuie să faci este să îi plantezi pe întrega suprafață a grădinii. Pentru un efect mai puternic, poți adăuga lângă ei și tulpini de coriandru.

Un alt repelent ce va funcționa de minute este mușețelul. Identifică găurile făcute de șoareci prin jurul casei sau în curte și împrăștie în jurul lor flori de mușețel.

Sulfina albă are un miros deosebit, chiar neobișnuit. Pune această plantă lângă răsaduri și vei putea sta liniștit știind că nu vor fi atacate.

De departe, marele inamic al acestor rozătoare este coriandrul. El trebuie semănat în toate locurile în care ar putea să își facă apariția șoarecii. Mai poate fi legat pe trunchiurile copacilor sau se pot împrăștia semințele lângă găurile făcute de rozătoare.

Menta va ține și ea rozătoarele la distanță. Este eficientă și împotriva furnicilor, țânțarilor și moliilor.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentCe este bine să presari la intrarea în casă pe data de 1 a fiecărei luni. Așa vei atrage bogăția și norocul
Articolul următorȘtiai că furnicile pot să ”detecteze” cancerul?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.