Plantații de cânepă și mac depistate de polițiști

0
47

La finalul săptămânii trecute polițiștii IP Soroca au depistat 175 plante de mac, care erau îngrijite într-o gospodărie din satul Cosăuţi, a cărui proprietar este o femeie cu vârsta de 68 ani.

Pe acest fapt, a fost inițiată o cauză penală pentru ,,Semănatul sau cultivarea ilegală a plantelor care conţin droguri sau etnobotanice, prelucrarea sau utilizarea a astfel de plante, săvîrşite în proporţii mari şi fără scop de înstrăinare”. Femeia riscă o amendă în mărime de la 10000 la 20000 lei  sau muncă neremunerată folosul comunităţii de până la 100 de ore.

Potrivit ofițerului de presă al IP Soroca, Ludmila Sochircă, alte trei cazuri de creştere haotică a cânepei au fost depistate pe extravelanele satelor Racovăţ, Ocolina şi Vasilcău. În total au fost ridicate 2140 plante de cânepă.

Reamintim că, operațiunea MAC-2017, are menirea de a combate traficul ilicit de droguri de origine vegetală, de a depista și nimici plantele cu conținut narcotic, precum și identificarea persoanelor care le cultivă ilegal. Operaţiunea se desfăşoară până la 31 august 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.