Peste 340.000 de transnistreni dețin cetățenia „statului vecin”

0
218

Peste 341 de mii de locuitori din regiunea transnistreană dețin cetățenia Republicii Moldova, peste 316 de mii posedă pașapoarte naționale biometrice și aproape 25 de mii au obținut în ultimii 5 ani permise de conducere moldovenești. Datele au fost făcute publice astăzi de către Biroul politici de reintegrare, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, 350 859 de locuitori domiciliați în stânga Nistrului și municipiul Bender figurează în Registrul de stat al populației, dintre care 341 682 dețin cetățenia Republicii Moldova, inclusiv 316 548 posedă pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova și 284 664 buletine de identitate.

Totodată, potrivit datelor din Registrul de stat al persoanelor juridice și întreprinzătorilor individuali și în conformitate cu prevederile Hotărârii Guvernului nr.815/2005 se atestă că 2268 de agenți economici din regiunea transnistreană sunt înregistrați în Republica Moldova.

La fel, se observă o dinamică ascendentă de preschimbare a permiselor de conducere de model național în baza mecanismului de preschimbare oferit persoanelor cu domiciliu în regiunea transnistreană.

Conform sursei citate, “aceste tendințe denotă interesul sporit al locuitorilor și al companiilor din raioanele de est ale țării de a poseda acte de model național și de a desfășura activitate antreprenorială în conformitate cu rigorile cadrului normativ în vigoare al Republicii Moldova”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.