Persoanele care vor introduce date false în cererea pentru compensație vor fi penalizați. Ce riscă aceștia

2
2332

Beneficiarii de compensații la facturi pentru perioada rece a anului vor fi verificați dacă au introdus corect datele în sistemul informațional, scrie agora.md

 Prin urmare, persoane care beneficiază pe nedrept de ajutorul oferit de stat sau au făcut declarații  false vor fi penalizați. Declarațiile au fost făcute de președintele Comisiei parlamentare protecție socială, Dan Perciun, la emisiunea Descifrat. „Bineînțeles că s-ar putea să fie anumite date intenționat declarate eronat. Pot fi anumite scenarii, dar nu am să le descriu ca să nu încurajez acest lucru. Pe viitor, o să verificăm toate datele. Iar dacă vom stabili că datele introduse sunt eronate, atunci va apărea necesitatea de a rambursa acele compensații de care au beneficiat”, a comunicat invitatul emisiunii.

Potrivit lui Perciun, se lucrează pentru a conecta platforma cu alte sisteme informaționale din țară pentru a se putea efectua controlul datelor, „Este o rubrică legată de creditul imobiliar pe bunul imobil. Planificăm să ne integrăm cu birourile de credit din țară, să verificăm dacă plata lunară declarată corespunde realității. Faptul că pe un bun imobil este credit cunoaștem de la ASP, iar pentru a afla plata lunară o să ne integrăm cu birourile creditare, sperăm că la începutul lunii ianuarie”, declarat deputatul.

La o etapă ulterioară, autoritățile susțin că vor verifica dacă persoanele indicate drept locatari într-adevăr se află în R. Moldova. Acest lucru se va efectua prin interpelări de date de la Poliția de Frontieră. „Noi nu solicităm ca persoanele care sunt locatari să aibă vize de reședință, ne uităm unde de facto locuiește. Nu este necesar de un contract de chirie, mergem pe declarații pe proprii răspundere”, a mai spus Dan Perciun.

2 COMENTARII

  1. Se cer date personale dar nimeni nu explică conditiile/criteriile de primire a compensațiilor. Cine au dreptul să le primească. Candva am dat copia actului copilului meu la o asociatie de caritate. Cand am fost sa văd ce oferă m-au bruscat că am venit tîrziu, fără a-mi retrage actul dat lor . Posibil că actul cela și acum e folosit fără știrea mea. Cine răspunde totusi de datele personale furnizate ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.