Pericolul uriaş din carnea de porc. Cum îţi dai seama dacă e bună de mâncat sau nu. Te îmbolnăveşti imediat dacă nu faci asta

0
363

În perioada sărbătorilor de iarnă, există riscul îmbolnăvirii cu Trichinella, pentru că atunci se consumă cel mai mult carne de porc. De regulă, trichineloza la om apare acum când, în mod tradiţional, se sacrifică mulţi porci crescuţi în gospodării.

Infecția cu paraziții care produc trichineloză poate fi tratată medicamentos, însă există și cazuri mai grave, în care oamenii ajung la medic. Este important să previi această boală, deși multe persoane nu conștientizează lucrul acesta și aleg să cumpere carne de porc mai ieftină de la țăranii care își sacrifică porcul în gospodării.

Pentru a evita îmbolnăvirea cu trichineloză, medicii ne sfătuiesc să ducem carnea de porc la analize, pentru a fi testată prin examen trichineloscopic.

„Solicitaţi vizita medicului veterinar înainte de sacrificarea porcului, pentru că acesta va verifica starea de sănătate a animalului înainte de sacrificare, va da sfaturi utile privind probele ce trebuie luate la sacrificare şi analizele ce trebuie făcute pentru a vă garanta propria dumneavoastră sănătate, va asoma porcul înaintea sacrificării, pentru a scuti animalul de suferinţă şi pentru a obţine o carne de calitate şi cu un gust mai bun.

În situaţia în care medicul veterinar constată că porcul dumneavoastră este bolnav, nu riscaţi vânzarea, sacrificarea şi consumul cărnii”, avertizează medicii veterinari.

Cum se manifestă trichineloza la om

Primele simptome pot apărea la 1-2 zile de la infecție și constau în dureri abdominale. Alte simptome se pot activa în organism la 2-8 săptămâni de la îmbolnăvire. Simptome inițiale pot fi diaree, oboseală, greață și dureri abdominale.

Situația se poate înrăutăți atunci când numărul de paraziți este mare și, uneori, se agravează o dată ce parazitul călătorește prin corp.

Trichineloza apare dacă nu gătim suficient carnea de porc sau dacă consumul de carne nu a fost supusă analizelor obligatorii pentru comercializare. De regulă, cele mai multe cazuri de trichineloză apar mai des în zonele rurale.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentS-a dat startul lucrărilor de renovare a secţiei de reanimare de la spitalul raional din Soroca / VIDEO
Articolul următorUn șofer, filmat cum trece la roșu pe o stradă din municipiul Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.