OFICIAL: Soroca și Suceava sunt înfrățite

0
33

Sâmbătă a fost semnat protocolul de înfrățire dintre municipiile Soroca și Suceava. Evenimentul a avut loc în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei.

Documentul prevede colaborarea dintre cele două orașe în mai multe domenii. Potrivit primarului de Suceava, Ion Lungu, „acest acord de înfrățire cu Soroca are mai multe puncte în care vom colabora. În primul rând domeniul economiei al afacerilor, educației, turismului, cultural, administrației locale, cultural, sportiv și așa mai departe. Ne dorim ca împreună cu cei de la Soroca să reușim să promovăm proiecte transfrontaliere și să facem tot ce putem în acest sens cu specialiștii pe care îi avem în primărie”, a spus Ion Lungu, transmite svnews.ro.

La rândul său, primarul de Soroca, Victor Său a adresat mulțumiri gazdelor de la Suceava. „ Avem o colaborare prietenească de mai mulți ani și sper ca acest acord de înfrățire să dea un imbold celor din autoritățile centrale. Să înceapă tratative de viitor pentru ca Bucovina și Basarabia să se înfrățească mai tare, într-o țară mai mare și unită. Succes”, a declarat Victor Său, după semnarea protocolului.

La finele evenimentului, primarul de Soroca a oferit în dar sucevenilor o sculptură cu Cetatea Soroca.

Citește: Soroca și Suceava se vor înfrăți

Consiliul Local Suceava a votat înfrățirea cu Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.