O presupusă proxenetă din Florești, reținută de poliție: Trimitea moldovence la prostituție în Cehia

0
323
Ofițerii de investigații din cadrul Direcției „Nord” a Inspectoratului Național de Investigații, împreună cu Procuratura municipiului Bălți, au anihilat o schemă de îndemnare și înlesnire a femeilor din Republica Moldova, la practicarea prostituției în Republica Cehă, scrie echipa.md

  Astfel, în cadrul măsurilor efectuate pe o cauză penală investigată în baza art. 220 alin. (2) lit. a), c) din Codul penal – proxenetismul, s-a stabilit faptul că, în perioada lunilor iunie – octombrie ale anului curent, o femeie de 49 de ani, originară din raionul Florești, a îndemnat la prestarea serviciilor sexuale în Republica Cehă, sub patronajul său, mai multe femei, identificând trei tinere, locuitoare a municipiului Bălți.

În vederea stimulării interesului persoanelor care urmau să presteze serviciile sexuale, le-au fost explicate facilitățile și avantajele activității de prestare a serviciilor sexuale în Republica Cehă, unde vor obține câștiguri financiare mari (50 % din banii oferiți de fiecare client) și, în continuare, figuranta a organizat transportarea celor trei tinere în Cehia.

Ca rezultat, la data de 18 octombrie 2022, figuranta a fost reținută în flagrant, cu o tânără, în timpul deplasării cu autobusul pe ruta Chișinău – Plzen (Republica Cehă).

Fiind efectuată percheziția corporală și la domiciliul figurantei, au fost depistate: un carnet cu careva calcule distribuite pe diferite perioade ale zilelor, cartele de vizite cu numere de telefoane străine și nume de femei, cartele de vizite cu numerele de telefoane străine ale figurantei, conversațiile cu tinerele și fotografiile pașapoartelor acestora.

Suspecta a fost reținută pe un termen de 72 de ore. Aceasta a refuzat să facă declarații.

La moment se întreprind acțiuni de urmărire penală, în vederea stabilirii altor complici și a tuturor persoanelor îndemnate la practicarea prostituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.