O fetiță din Bădiceni s-a înecat în lacul de la Zgurița

0
123

O fetiță din comuna Bădiceni, raionul Soroca, anul nașterii 2002, și-a pierdut viața, după ce s-a scăldat în bazinul acvatic din satul Zgurița, raionul Drochia.

Potrivit lui Eugen Doga, specialist din cadrul Protecţiei Civile al Direcţiei Situaţii Excepţionale Soroca, incidentul a avut loc ieri, iar la moment echipa de scafandri continuă căutările.

Alături de alți prieteni, copilul a fost la o zi de naștere, atunci când a hotărât să se scalde în lac, cu ajutorul unei saltele gonflabile. La un moment dat, a alunecat de pe aceasta. Persoanele care au observat dispariția fetei au încercat să o salveze, dar nu au reușit.

Menționăm că până în prezent în raionul Soroca sunt înregistrate două cazuri de înec, inclusiv un copil.

Direcţia Situaţii Excepţionale atenţionează populaţia că scăldatul nu este permis după indicatoarele de pe suprafața lacurilor, în bazine acvatice necunoscute și la adâncime, unde ar putea fi gropi și pietre. Mai mult, nu se recomandă scăldatul pe timp de noapte, după consumul băuturilor alcoolice și pe mijloace improvizate, precum scânduri sau anvelope.
O atenție deosebită trebuie acordată copiilor, care necesită monitorizare permanentă atunci când merg în apă. Respectarea acestor norme de securitate poate exclude situațiile excepționale, cu pierderi de vieți.
Articolul precedentFotografia Zilei: Răsună buciumul la poalele Cetății
Articolul următorExpoziţia foto „Realităţi” în cetatea Soroca

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.