O bătrână din Cahul a rămas fără 52 mii lei. Escrocii au lucrat prin telefon

0
1290

  O femeie în vârstă din raionul Cahul a ajuns victima escrocilor care abordează cetățenii prin telefon sau rețele sociale și îi lasă fără banii de pe cardurile bancare, scrie ziuadeazi.mdcgHr2bc4x0Y4kP2duR3d79xukgh-9THuU2ZV0psYoY. 

  Cazul s-a întâmplat la mijlocul lunii ianuarie, victima fiind ademenită să investească într-o „afacere” care i-ar fi adus un venit suplimentar. Escrocii au acționat prin intermediul unei rețele de sociale și prin telefon.

În câteva zile, prin abuz de încredere, escrocii au sustras banii de pe cadrul femeii. Aceasta este una dintre metodele care acum sunt practicate de escroci pentru a deposeda cetățenii de bani.

Un alt cahulean a rămas, tot în această lună, fără 4500 lei. Bărbatul a fost telefonat de un pretins funcționar bancar care prin diferite metode solicită transmiterea datelor de pe cardul bancar.

Acum, potrivit polițiștilor, schema este derulată de chiar 2 persoane. În timpul unui apel, persoanele care comunică cu victima se schimbă, creând impresia că ultima comunică într-adevăr cu angajații băncii.

La Cahul sunt înregistrate cazuri, tot în luna ianuarie 2023, de pierdere a portmoneelor cu cardurile bancare care au și codul PIN scrise pe ele.

În primele 3 săptămâni ale anului curent, în raionul Cahul, deja au fost înregistrate 6 cazuri de sustragere a banilor de pe cardurile bancare.

Suma totală a pagubei depășește 100 mii lei.

Polițiști îndeamnă cetățenii să fie prudenți și să nu transmită nimănui datele cardurilor bancare, iar în caz că au fost telefonați de persoane care s-au prezentat drept angajați bancari, cel puțin să întrerupă apelul și să apeleze la numerele de telefon care sunt înscrise pe cardul bancar.

Codul penal prevede că Escrocheria, adică sustragerea bunurilor altei persoane prin abuz de încredere, inducere sau menținere în eroare, se pedepsește cu închisoarea. În dependență de gravitatea acțiunilor escrocilor, pedeapsa poate ajunge și până la 15 ani de pușcărie.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCinci  lucruri pe care să nu le faci niciodată într-un avion
Articolul următorCine a construit biserica cu hramul „Sfântul Teodor Stratilat” din dealul Sorocii?
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.