Nevaccinați, doi copii din Soroca au fost bolnavi de rujeolă, iar acum au fost externați

0
118

  Dacă în Rusia și România s-au înregistrat mai multe cazuri de rujeolă, Bucureștiul declarând chiar epidemie de rujeolă la nivel național, în Republica Moldova au fost înregistrate două cazuri.

Este vorba despre doi copii de trei ani, care au venit la Soroca din Rusia. După cum ne-a relatat medicul pediatru Silvia Tetiu, acești doi copii au fost internați în Secția de boli infecțioase, iar după însănătoșire au fost trimiși acasă. Alte cazuri de rujeolă nu s-au înregistrat.

Medicii sunt îngrijorați că boala s-ar putea răspândi, fiindcă acoperirea vaccinală împotriva rujeolei în Republica Moldova este sub recomandările OMS – de 95%. Agenția Națională pentru Sănătate Publică reiterează că vaccinurile din Calendarul național de imunizări sunt disponibile gratuit și pot fi administrate la medicul de familie. Părinții sunt îndemnați să revadă, împreună cu medicul de familie, calendarul de vaccinare al copilului. În cazul neefectuării vaccinurilor, să vaccineze copilul.

Vă amintim și care sunt simptomele rujeolei, care se transmite pe cale aeriană: debut brusc cu febră înaltă, inițial cu conjunctivită, lăcrimare, eliminări din nas, tuse uscată și pete roșii pe piele care apar în regiunea feței și gâtului, apoi se extind pe tot corpul. Dacă ați observat acestea semne de boală, adresață-vă urgent la medic!

 

 

 


Articolul precedentDetalii privind circumstanțele decesului bărbatului la spitalul din Soroca
Articolul următorAchizițiile publice: riscurile unui proces viciat de corupție
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.