Ministra Sănătății: Gradele de dizabilitate care expiră, vor fi prelulgite din oficiu până la finalul stării de urgență

0
146

Gradele de dezabilitate care expiră în perioada stării de urgență vor fi prelungite din oficiu, până la expirarea stării de urgență. O dispoziție în acest sens a fost emisă de Comisia Situații Excepționale, pentru ca deținătorii de grade de dizabilitate să poată beneficia de pensii, compensații și alte prestații sociale în această perioadă.  

Anunțul a fost făcut astăzi de Ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, în briefingul matinal despre controlul infecției prin Coronavirusul de tip nou, la nivel național.

”Sunt foarte multe persoane la care le expiră termenul de dizabilitate în această perioadă și ei nu pot merge la mediucl la familie pentru a obține certificatul medical de îndreptare, nu pot realiza alte aspecte ce țin de actele ce trebuie eliberate de autoritățile de resort. Ne dăm bine seama că aceasta poate să aibă și un impact asupra dreptului la anumite prestații de asigurări sau de asistență socială. În aceste condiții, Comisia Situații Excepționale a dispus că toate gradele de dizabilitate, care expiră în perioada stării de urgență, vor fi prelungite din oficiu de Consiliul național pentru determniare a capacității de muncă. Listele vor fi prezentate Casei Naționale de Asigurări Sociale și structurilor teritoriale ale asistenței Sociale, astfel încât să nu fie stopat dreptul la pensie, alocație socială, compensație pentru transport sau alte prestații sociale”, a menționat Viorica Dumbrăveanu.

După expirarea stării de urgență, lucrurile vor reven la normalitate, a precizat ministra.

Amintim că în perioada 17 martie- 15 mai în Republica Moldova este instituită stare de urgență în legătură cu epidemia coronavirusului de tip nou.

Articolul precedentUltimele date despre COVID-19 în Republica Moldova, încă o pacientă ar putea fi externată curând
Articolul următorCOVID-19: A VENIT TIMPUL SĂ FACEM DIN ȚÂNȚAR ARMĂSAR!!!
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.