Merită să-ți cumperi în credit un iPhone 15 Pro Max? Elevii soroceni au avut parte de o lecție de educație financiară / VIDEO

0
723

La Școala Profesională și Colegiul Tehnic-Agricol din Soroca au avut loc lecții publice de educație financiară. Elevii au aflat de la experții Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” informații practice și utile, din domeniul financiar, în special cum să evite supraîndatorarea sau metodele de asigurări și protecția financiară. 

Lecțiile au ca scop stimularea conștientizării importanței gestionării responsabile a finanțelor personale, dar și cum ne putem asigura protecția financiară.

“Lecția de la Școala Profesională a abordat strategii și practici prin care cetățenii pot evita capcanele supraîndatorării, cu instrumente practice pentru a lua decizii financiare înțelepte. Discuțiile s-au axat pe identificarea semnelor de avertizare ale unei posibile supraîndatorări și pe măsurile preventive pe care le pot adopta consumatorii pentru a-și asigura o stabilitate financiară pe termen lung. De asemenea, participanților li s-a explicat ce înseamnă normele de creditare responsabilă și cum asta îi poate proteja. La Colegiul Tehnic Agricol s-a pus accentul pe Asigurări și protecția financiară. Aici ne-am axat pe importanța asigurărilor ca instrument de protecție financiară. Participanții au învăța despre diferitele tipuri de asigurări disponibile, cum funcționează acestea și cum pot contribui la protejarea lor și a familiei lor împotriva evenimentelor neprevăzute. Aceasta a fost o oportunitate excelentă de a înțelege mai bine rolul și beneficiile asigurărilor în planificarea financiară personală” informează organizatorii.

Lecțiile publice de educație financiară sunt desfășurate în cadrul Campaniei Naționale de Educație Financiară implementată de Banca Națională a Moldovei și Expert-Grup, cu sprijinul proiectului USAID Moldova „Reforme Instituționale și Structurale în Moldova” (#MISRA) Moldova PRO Reforme.


Articolul precedentGara Auto Soroca a fost astăzi semi-pustie / VIDEO
Articolul următorMeteo, 28 februarie 2024: penultima zi de iarnă va fi la fel una primăvăratică
Licenţiat în jurnalism și Master în Științe ale Comunicării, Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării, Universitatea de Stat din Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.