Memorialul „Ion Jitari” a fost câştigat de echipa LT „Petru Rareş”

0
57

În Sala de sport a Liceului Teoretic „Pateru Rareş” a avut loc un turneu la volei, dedicat memoriei profesorului şi antrenorului Ion Jitari care, un an în urmă, a decedat subit chiar pe terenul de sport… La competiţie au participat, în postură de sportivi sau microbişti, familia Jitari — soţia, fiica, fiul şi ginerele, colegi, prieteni, sportivi. Turneul a demarat cu un minut de reculegere, după care au vorbit despre Omul şi Sportivul ION JITARI directorul LT „Petru Rareş” Dionisie Mitrofan, preşedintele sindicatului de ramură Nadejda Seredovschi, diriguitorii sportului din oraşul şi raionul Soroca Ion Şusterman şi Vsevolod Gâtlan, foştii colegi şi prieteni Constantin Nesterenco, Boris Ivasi, Nicolae Branişte, Tudor Cebotari, Vasile Zdorov şi alţii.

„Partea sportivă” a ceremoniei a fost dominată clar de formaţia LT „Petru Rareş” care, din punct de vedere sportiv, a fost mai puţin „primitoare”, surclasându-şi adversarii într-o manieră mai mult decât convingătoare. Astfel, au fost învinse, pe rând, selecţionata formată din voleibalişti din raion, scor 2-0, şi puternica echipă a Colegiului Tehnic Agricol, cu acelaşi scor de 2-0. În consecinţă, titlul de învingătoare a turneului a fost cucerit de sportivii LT „Petru Rareş” (apropo, echipa antrenată de Tudor Cebotari a făcut ravagii, în speţă şi datorită evoluţiei echipei de fete, care nu a dat nici o şansă bărbaţilor), care a intrat şi în posesia unui premiu în valoare de 400 lei. Locul II a fost ocupat de formaţia Colegiului Tehnic Agricol, remunerată şi cu 300 lei, la fel cum s-a întâmplat şi cu „selecţionata raionului”. Să mai menţionăm şi faptul că absolut toţi participanţii la turneu au fost menţionaţi cu Diplome din partea Direcţiei raionale Tineret şi Sport, iar cei mai buni jucători ai turneului au fost desemnaţi Ana-Maria Timercan (LT „Petru Rareş”), Constantin Nesterenco (CTAS) şi Tudor Cebotari (LT „Petru Rareş”).

Organizatorii competiţiei au decis ca acest turneu să fie tradiţional, iar la finele întrecerii toţi participanţii au fost invitaţi la o Masă de pomenire.

 Dan AOLEI

Articolul precedentMersul pe Pământ este mai bun decât plutitul în Nori
Articolul următorŞedinţă cu scântei la Consiliul orăşenesc
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.