Mâine se va decide soarta partidului „Șor”: a fi sau a nu fi?

0
181

Curtea Constituțională se va pronunța mâine, 10 mai, asupra constituționalității Partidului Șor, la sesizarea Guvernului Republicii Moldova, scrie tvrmoldova.md

 „Miercuri, 10 mai 2023, cu începere de la ora 10.00, va avea loc ședința Curții Constituționale în cadrul căreia se va examina sesizarea Guvernului Republicii Moldova nr. 184h/2023 privind verificarea constituționalității Partidului Politic „Șor”, se arată într-un comunicat al Curții Constituționale.

În sala de ședințe a Curții Constituționale vor avea acces doar persoanele invitate, precizează comunicatul.

Amintim că în luna decembrie 2022, Comisia de la Veneția, s-a pronunțat cu privire la controlul constituționalității Partidului Șor:

„Jurisdicția constituțională în Republica Moldova este mai bine poziționată să evalueze dacă există necesitatea de a declara un partid neconstituțional”, a precizat Comisia de la Veneția.

 

Articolul precedentZiua Victoriei, la Florești: De la o sărbătoare de sorginte sovietică, la una de pace, de unitate europeană și de comemorare a militarilor căzuți la datorie.
Articolul următorBăutura care hidratează cel mai bine organismul. Surpriza majoră: nu este apa
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.