Leguma care “mănâncă” zahărul din sânge! Este dușmanul de temut al diabetului!

0
405

În urmă cu câteva decenii, fasolea nu lipsea din alimentaţie. Acum, nutriţioniştii ne roagă să o consumăm. Verde sau uscată, fasolea e o sursă de sănătate. Deşi există mai multe tipuri de fasole, albă, neagră sau în culori pastelate, de dimensiuni diferite, valoarea lor nutritivă este aceeaşi: un număr redus de calorii, un număr mare de carbohidraţi şi foarte puţine grăsimi.

În plus, fasolea conţine vitamina A, vitamina B, potasiu şi fibre, care ajută aparatul digestiv, reduc constipaţia şi colesterolul din sânge şi previn cancerul de colon.

”Această legumă este recomandată diabeticilor, deoarece are un indice glicemic scăzut, dar si carbohidraţi benefici, cu proteine slabe şi fibre solubile”, spune dr. Daniela Stan, medic din Călăraşi, conform Adevărul.ro

Fă-i loc în viaţa ta Nu este nevoie să mănânci fasole, ca fel principal, în fiecare zi. Este suficient să combini alimentaţia zilnică, astfel încât să îţi asiguri necesarul de nutrimente de care organismul tău are nevoie. • paste cu fasole verde • pâine de casă cu boabe de fasole, incluse în aluat • salată cu fasole boabe (de preferinţă, colorată)

Poate “ţine loc” de carne

Fasolea poate fi un înlocuitor pentru carne, alături de ciuperci şi soia. Consumată în exces, carnea poate fi dăunătoare organismului, dar, pe de altă parte, lipsa ei te privează de proteinele complete. Indicat este să consumi carne de 2-3 ori pe săptămână, iar în restul timpului să cauţi înlocuitori care conţin proteine vegetale.

  Elimină disconfortul intestinal

Este bine cunoscut faptul că, mâncată în exces, fasolea favorizează apariţia gazelor. Învaţă să o prepari, pentru ca nici tu, nici familia ta să nu aveţi astfel de probleme.

► lasă fasolea într-un recipient cu apă călduţă, peste noapte

►schimbă, de câteva ori, apa la fierbere

►adaugă o linguriţă de bicarbonat de sodiu, în prima apă

►foloseşte fasole conservată, pentru că, datorită proceselor la care este supusă, se reduce cantitatea de substanţe gazoase

►pe măsură ce incluzi fasolea în regimul alimentar, corpul tău se deprinde cu acest gen de fibre.

SURSA: unica.ro


Articolul precedentCopilăria sărbătorită cu zâmbete și culoare la Hristici
Articolul următorPodcast Observatorul cu Ștefan Șterbate: între copilărie și geografie / VIDEO
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.