Legea privind substanțele chimice a fost publicată în Monitorul Oficial

0
110

     Legea privind substanțele chimice și decretul șefului statului privind promulgarea acestuia au fost publicate astăzi în Monitorul Oficial, transmite moldpres.

Legea reglementează în particular obligațiile persoanelor fizice și juridice care produc sau plasează pe piață substanțe chimice și restricțiile privind producerea, plasarea pe piață, importul, exportul și utilizarea acestora. Totodată, în document sunt stipulate condițiile de clasificare, etichetare și ambalare a substanțelor și amestecurilor chimice.

Potrivit noii legi, substanțele și amestecurile chimice trebuie să fie clasificate și etichetate cu date privind identitatea agentului economic care plasează produsul pe piață, denumirea substanței sau produsului, proprietățile periculoase, precum și măsurile de siguranță pentru utilizare.

Legea va intra în vigoare la 12 luni de la data publicării în Monitorul Oficial. După intrarea în vigoare a noii legi, guvernul va crea autoritatea publică în domeniul substanțelor chimice, în baza reorganizării Agenției Naționale de Reglementare a Activităților Nucleare și Radiologice. Totodată, executivul va crea Sistemul informațional automatizat „Registrul produselor chimice plasate pe piața Republicii Moldova”.

(moldpres.md)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.