La Soroca nu sunt containere pentru prelevarea și păstrarea sângelui

0
85

De câteva luni, Secția de transfuzie a sângelui din Soroca nu deține containere pentru prelevarea și păstrarea sângelui. Posibil ca problema să nu fie rezolvată în timpul apropiat, susține Lilian Voleac, șef interimar al secției.

În caz de situații de urgență, specialistul spune că secția dispune de pungi de sânge, câte una pentru toate grupele. “Până la moment, din luna august când s-a anunțat că vom primi containere, problema nu a fost înlăturată. Primim sânge în mare parte de la Bălți. Nu avem rezerve ca înainte. Containere nu mai sunt și posibil nici nu vor fi. Toată problema este în containere”, transmite Lilian Voleac.

Întrebat dacă au parvenit noutăți din partea ministerului, Voleac a specificat că șefa Secției este plecată în concediu și nu cunoaște detalii. Totuși, “odată ce problema a ajuns în presă, ministerul a început a lua măsuri în această privință”, comunică specialistul.

Potrivit trm.md , după ce a aflat despre deficitul de containere cu care se confruntă zona de nord a țării, Ministra Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale, Stela Grigoraş, a spus că va veni mai târziu cu o reacţie, după ce se va informa despre acest caz.

La Secția de transfuzie a sângelui din Soroca se înregistrează lunar în jur de 40 de donatori.

Articolul precedentMETEO: Află cât timp ne vom bucura de zăpadă
Articolul următorIon Babici: “Cooperarea unora dintre aleşii locali, în special a unor consilieri, cu tinerii este cam anevoioasă”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.