La Soroca a fost sărbătorită Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor / VIDEO

0
26

Mâine, 18 aprilie, este Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, o zi dedicată celebrării patrimoniului cultural mondial și conștientizării importanței sale pentru umanitate. Cu acest prilej, în ajunul sărbătorii, la poalele “Lumânării recunoștinței” din Soroca a fost organizat un eveniment cultural-artistic.

Au vorbit despre importanța protejării patrimoniului specialiștii de la Secția Cultură și Turism Soroca, iar discursurile au fost condimentate cu cântece interpretate de elevii Colegiului de Arte “Nicolae Botgros”.

Menționăm că această zi a fost declarată de UNESCO în anul 1983, pentru a încuraja conservarea și protejarea monumentelor și siturilor istorice din întreaga lume. Scopul principal este acela de a promova valorile culturale și istorice ale acestor monumente și situri, precum și de a spori gradul de conștientizare și de înțelegere a acestora în rândul publicului larg.

În această zi, sunt organizate diverse activități și evenimente la nivel mondial, precum tururi ghidate, expoziții, concerte și alte manifestări culturale. De asemenea, este o ocazie pentru a sublinia importanța conservării și restaurării monumentelor și siturilor, precum și pentru a evidenția nevoia de a proteja patrimoniul cultural de amenințările actuale, precum dezastrele naturale, actele de vandalism sau efectele negative ale turismului.

Articolul precedentPolițiștii din Soroca cu grijă pentru copii pe perioada vacanței de Paște
Articolul următorReprezentantul Guvernului în teritoriu, solicită abrogarea dispoziției, iar Președintele raionului Soroca nu este de acord cu conținutul notificării
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.