În comuna Iliciovca, raionul Florești, vor avea loc alegeri locale noi pentru funcția de primar

0
47

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, pentru data de 17 noiembrie 2024, alegeri locale noi pentru funcția de primar în comuna Iliciovca, raionul Florești.

Decizia vine urmare a sesizării Autorității Naționale de Integritate (ANI) prin care a informat Comisia despre Actul de constatare prin care l-a decăzut pe primarul localității din dreptul de a exercita o funcție publică sau o funcție de demnitate publică, inclusiv funcția de primar, cu excepția altor funcții electorale, pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a actului de constatare ori din data rămânerii definitive și irevocabile a hotărârii judecătorești prin care se confirmă existența conflictului de interese.

Sesizarea ANI conține Hotărârea Judecătoriei Chișinău (sediul Rîșcani), decizia Curții de Apel Chișinău și decizia Curții Supreme de Justiție.

Amintim că recent, CEC a stabilit pentru data de 17 noiembrie 2024 alegeri locale noi pentru funcția de primar și în orașul Căușeni, raionul Căușeni.

sursa: telegraph.md


Articolul precedentȘefii Serviciilor desconcentrate din raioanele Soroca, Drochia și Florești au votat unanim pentru integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană
Articolul următorSerile în familia Gutu au gustul fericirii / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.