HOBBY: Despre dragostea Mariei Vasiutinschi pentru icoanele brodate în mărgele

0
617

A fi o mamă iubitoare, este despre Maria. Femeia, aflându-se în concediu de maternitate și-a descoperit pasiunea pentru brodare în mărgele, și anume brodarea icoanelor. Dragostea față de Dumnezeu Maria o are încă de mică, dar anume fiind mamă, a început să perceapă lucrurile mai diferit, cu mai multă dragoste.

 „Fiecare mărgică are locul ei, are nevoie de multă grijă, pentru a o aranja corespunzător”, ne spune Maria. Dragostea pentru Dumnezeu este transmisă și fiului său zi de zi, prin cuvinte, fapte și prin tot ce îl înconjoară. Maria mai are și alte activități pe lângă broderii, dar sufletul e încălzit totuși de ele. „Prima icoană a fost Sfânta Valentina, pentru că așa o cheamă pe mama, dăruitoarea mea de viață. Pentru mama această icoană, este îngerul păzitor a tuturor copilașilor”, ne zice Maria. I-a adus o fericire imensă finisarea broderiei acelei icoane și astfel a pornit a doua, după care nu au trecut nopți fără să fie alipită măcar o mărgică pe una din icoanele ei. În prezent Maria „o coase” pe Măicuța Domnului cu șapte săgeți  –  „vreau să ardă întunericul din inimile tuturor și să fie lumină”.

Visele Mariei se nasc prin Dumnezeu, cu el trece de greutăți, cu el pășește peste problemele zilnice, prin el, ea vede viața și viitorul.

Valeria Prisacari

Articolul precedentMaia Sandu, Natalia Gavriliță și Igor Grosu au semnat cererea Republicii Moldova de aderare la Uniunea Europeană
Articolul următorAngajații primăriei Soroca vor dona refugiaților salariul pentru o zi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.