Guvernul de la București a prelungit cu șase luni Acordul privind controlul coordonat în punctul de trecere Albiţa

0
78

 Guvernul de la București a prelungit pentru o nouă perioadă de șase luni, până la 15 octombrie 2024, valabilitatea Acordului privind controlul coordonat pe teritoriul României în punctul de trecere a frontierei Albiţa – Leuşeni rutier, transmite moldpres.md

Scopul implementării controlului coordonat îl reprezintă fluidizarea fluxului de persoane, a mijloacelor de transport și mărfuri care traversează frontiera de stat prin respectivul punct de trecere a frontierei, este specificat într-un comunicat de presă al Guvernului de la București.

Potrivit sursei citate, în urma controalelor efectuate la acest punct de frontieră, în perioada implementării Acordului, s-a constatat o îmbunătățire a traficului, în sensul scăderii timpului mediu de așteptare a fluxului de persoane, aspect care nu se regăsește însă în ceea ce privește fluxul mijloacelor de transport. În acest sens, responsabilii au conchis că este necesară prelungirea cu încă șase luni a acestui acord, în scopul simplificării, fluidizării și coordonării controlului traficului de frontieră.

Totodată, în comunicat mai este specificat că va fi avută în vedere reorganizarea, după caz, a fluxului pe sensul de intrare în România a mijloacelor de transport, în contextul implementării proiectelor ce au ca destinație achiziția de echipamente specifice de control la trecerea frontierei, ulterior efectuării unor analize comune, de către autorităţile implicate, precum și actualizarea/modificarea/completarea pe cale de consecinţă a Regulamentului de funcţionare a P.T.F. Albiţa- Leuşeni, pe sensul de intrare în România.

Controlul coordonat în punctul de trecere Albița a fost lansat pe 15 aprilie 2023. Perioada iniţială de aplicare a Acordului a fost 15 aprilie 2023-15 octombrie 2023, fiind prelungită anterior cu o perioadă de șase luni, în intervalul 15 octombrie 2023-15 aprilie 2024.


Articolul precedentLa Soroca se desfășoară aplicații la protecția civilă / GALERIE FOTO
Articolul următorDuminică, 14 aprilie, la Visoca va avea loc un turneu de fotbal printre echipele de copii, dotat cu Cupa „Basarabia”
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.