Gazoductul Ungheni-Chișinău este un vis realizat

0
27

  Premierul României, Ludovic Orban, anunță că gazoductul Ungheni-Chișinău este gata. „Am o veste bună, chiar dacă nu s-a făcut o inaugurare a unei investiții extrem de importante pentru România, această investiție este gata”, menționează Ludovic Orban, citat de IPN.

Potrivit oficialului, gazoductul Ungheni-Chișinău este o investiție realizată de Transgaz, care odată cu finalizarea ei, dă posibilitatea furnizării gazului natural în Republica Moldova. „Oferim astfel o alternativă locuitorilor din Republica Moldova la gazul rusesc. Este o investiție extrem de importantă, o investiție care arată determinarea României în a fi alături de cetățenii Republicii Moldova și de basarabeni”, menționează premierul României.

Gazoductul Ungheni-Chișinău are conducta cu lungimea de 120 km și trei stații de predare a gazelor naturale, una în Ungheni și două în Chișinău. Proiectul a mai presupus și dotarea centrului de dispecerat și dirijare de la Ghidighici. Rețeaua de transport de gaze naturale pe ruta Ungheni-Chișinău reprezintă cea de-a doua etapă a proiectului de interconectare Iași-Ungheni-Chișinău. Prima etapă, construcția gazoductului Iași-Ungheni, a fost finalizată în iulie 2014.

 

Articolul precedentCăinarii Vechi: O comunitate dezvoltată e posibilă cu tineri activi
Articolul următorCONCURS: Participă cu versuri, proză sau eseuri și câștigă premii, dacă ești din raionul Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.