(Galerie Foto) Corul de copii “Belcanto” a câștigat Premiul Mare la Festivalul-concurs de muzică sacră „CU NOI ESTE DUMNEZEU”!

0
77

În a treia zi de Paști, la Soroca s-a desfășurat cea de-a XXIII-a ediție a Festivalului-concurs de muzică sacră “Cu noi este Dumnezeu”. Evenimentul a avut loc în incinta Palatului de Cultură, unde s-au adunat amatorii muzicii bisericești și a vocilor frumoase.Tradițional, festivalul a inclus un concurs de icoane, ouă încondeiate, copturi și bucate tradiționale de Paști, concurs între ansamblurile vocale și corurile din raionul Soroca, la care au participat unsprezece colective din raionul Soroca: Corul de copii “Vocile Nistrene” din satul Cosăuţi, conducător artistic — Vasile Palanciuc; Corul de copii “Belcanto” de la Şcoala de Arte “Eugeniu Coca” din municipiul Soroca, conductor artistic și dirijor — Ludmila Samarin; Corul “Ion Madonici” din satul Cosăuţi, dirijor– Aliona Roșca; Corul Veteranilor de la Palatul de Cultură din Soroca, dirijor — Tatiana Rudei; Corul bisericesc din satul Şolcani, dirijor — Natalia Nedelea; Corul bisericesc din satul Bulboci, dirijor — Ion Spoială; Ansamblul vocal din satul Vărăncău, conducător artistic — Lidia Panici; Ansamblul vocal din satul Pîrliţa, conducător artistic — Tamara Bejenari; Ansamblul vocal din satul Vădeni, conducător artistic — Ion Balanici; Ansamblul vocal din satul Voloviţa, conducător artistic — Valentina Gâlcă; Ansamblul vocal din satul Rubleniţa, conducător artistic — Lidia Drăgan.
Prestația concurenților, dar și expoziția pascală a fost apreciată de juriu, din care au făcut parte: P.S. Ioan Moșneguțu, Episcop de Soroca și Vicar al Mitropoliei Moldovei, Grigore Bucătaru, șeful Secției Cultură și Turism, președintele juriului, Tamara Coșciug, specialist superior la Secția Cultură și Turism, Anatol Rudei, Liuba Focșa și Silvia Florea, specialiști principali la aceeași secție, Tatiana Ruga, șefa Catedrei Arte Plastice la Colegiul de Arte “Nicolae Botgros”.

În recital au evoluat ansamblul vocal “Divinitate” (conducător artistic — Ion Rotari, dirijor — Tamara Coșciug) şi corul “Orantis”(dirijor Veronica Chițan) de la Palatul de Cultură din Soroca, Corul de preoţi din raionul Soroca (dirijor — Nicolae Craveț, protopop de Soroca), iar oaspete special al evenimentului a fost Corul “Milcovia” din Comuna Broşteni, județul Vrancea, România (dirijor — Daniel Bahnea).
Participanții la toate compartimentele festivalului, dar și colectivele care au evoluat în recital au primit diplome și mențiuni, însoțite de premii bănești acordate de Consiliul raional. Colectivelor artistice le-au fost decernate premii bănești și din partea Vicariatului de Soroca. Cei mai iscusiți participanți însă s-au plasat pe locuri de frunte.
Organizatori ai festivalului au fost Consiliul raional Soroca, Secția Cultură și Turism în parteneriat cu Vicariatul de Soroca al Mitropoliei Moldovei.

IATĂ CUM AU FOST DISTRIBUITE PREMIILE:

Expoziții de icoane

 • Premiul III — Aliona Ceban, Vădeni; Elena Culibaba, Soroca;
 • Premiul II — Natalia Bevza, Soroca; Galina Burduja, Soroca; Viorica Bejan, Soroca;
 • Premiul I — Valentina Boțoroga, Soroca.

Încondeierea ouălor de Paști

 • Premiul III — Elevii Școlii de Arte din Soroca; Galina Negoiță, Vădeni; Vera Samson, Vădeni; Tatiana Corcimari, Bulboci;
 • Premiul II — Iuvilina Prepeliță, Vasilcău; Nadejda Gordin, Soroca;
 • Premiul I — Ludmila Prepeliță, Vasilcău.

Copturi pascale

 • Premiul III — Ansamblul vocal din satul Pârlița; Corul bisericesc din s. Şolcani; Ansamblul vocal din satul Rublenița;
 • Premiul II — Ansamblul vocal din satul Vădeni; Ansamblul vocal din satul Vărăncău;
 • Premiul I — Corul bisericesc din s. Bulboci.

Ansambluri vocale

 • Premiul III — Ansamblul vocal din s. Voloviţa; Ansamblul vocal din s. Rubleniţa;
 • Premiul II — Ansamblul vocal din s. Pîrliţa; Ansamblul vocal din s. Vărăncău;
 • Premiul I — Ansamblul vocal din s. Vădeni.

Coruri de copii

 • Premiul I — Corul de copii “Vocile Nistrene” din s. Cosăuţi.

Coruri mixte

 • Premiul II — Corul “Ion Madonici”, s. Cosăuţi
 • Premiul I — Corul Veteranilor din Soroca.

Coruri bisericești

 • Premiul II — Corul bisericesc din s. Şolcani;
 • Premiul I — Corul bisericesc din s. Bulboci.

Premiul Mare al Festivalului “Cu noi este Dumnezeu” — Corul de copii “Belcanto”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.