(GALERIE FOTO) Anul Nou, sărbătorit în stilul mai multor popoare la Volovița

0
363

Feeria sărbătorilor de iarnă în comuna Volovița a prins contur și în acest an. Spiritul Crăciunului, magia și atmosfera de sărbătoare o poți resimți la poarta fiecărui locuitor prin bradul frumos împodobit, prin mirosul copturilor și prin fredonarea colindelor strămoșești.

În parcul central pătrunzi într-o atmosferă de poveste, fiind decorat cu luminițe și ghirlande multicolore, așteptând cete de colindători și urători care îl vor revigora pentru un an înainte.

În acest an școlar, am avut ocazia de a sărbători alături de alte naționalități, deoarece sălile gimnaziului nostru au fost decorate într-un mod inedit, fiecare clasă fiind amenajată în stilul unui anumit popor.

Spre exemplu: clasa I-i: Anul  Nou la ruși, clasa a II-a – la români,clasa a III –a – la englezi, clasa a IV-a – la găgăuzi, clasa a V-a – la romi, clasa a VI-a – la italieni, clasa a VII-a – la ucraineni, clasa a VIII-a – la americani, clasa a IX-a la francezi.  În afară de amenajarea estetică a sălilor de clasă, copiii împreună cu părinții acestora și diriginții de clase au pregătit momente artistice, postere tematice și bucate tradiționale specifice fiecărui popor. Rezultatul a fost unul peste așteptări și acest lucru s-a datorat parteneriatului durabil Școală – Familie.

Articol realizat de Centrul de jurnalism școlar din IP gimnaziul ”Alexandru Lupașcu”, Volovița

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.