Fiecare dintre noi deja poate salva o viață

0
380

În perioada 20-21 martie 2023, am participat la Cursul “Coordonarea activităților de răspuns la dezastre și urgențe de sănătate publică, primul ajutor și resuscitarea cardio-pulmonară”, împreună cu domnul primar al comunei Cosăuți, raionul Soroca, Mihai Gîtlan, specialistul pentru reglementarea proprietății funciare, Ion Tașnic, curierul Adriana Roșca și subsemnata.

Cursul a fost organizat de Societatea de Simulare Aplicată în Medicină, Congresul Autorităților Locale, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență din Republica Moldova, în colaborare cu Biroul Organizației Mondiale a Sănătății din Republica Moldova. Acesta a inclus suport vital de bază, instruire teoretică, post-test și activități practice cu scenarii similare. Scopul acestui curs a fost de a crește nivelul de informare și conștientizare a populației despre acțiunile necesare ce trebuie întreprinse în caz de dezastre. Acest curs ne-a permis tuturor să dezvoltăm abilități practice în acordarea primului ajutor în situații de criză, dar și în viața de zi cu zi, pentru că fiecare dintre noi poate salva o viață.

La finalul seminarului, am primit certificate de participare, truse individuale de prim ajutor și un defibrilator automat extern pentru localitatea noastră Cosăuți, raionul Soroca. Mulțumim instructorilor: Savca Dimitrie, medic cardiolog, asistent universitar, instructor în BLS; Romanenco Andrei, director CUSIM, instructor BLS; Saratila Iurie, director adjunct programe educaționale și evaluare, instructor în BLS și ATLS; și Angela Paraschiv, Dr.hab.st.med., conf.univ., șefa Disciplinei de epidemiologie USMF Nicolae Testemițanu.

Snejana Palanciuc, Bibliotecar, Biblioteca Publică Comunală Cosăuți


Articolul precedentSe caută director pentru Muzeul de Istorie și Etnografie „Nicolae Bulat” din Soroca
Articolul următorFOTOGRAFIA ZILEI: Vântul a doborât un copac vizavi de Liceul “Ion Creangă” din Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.