Femeile primesc, anual, salarii mai mici cu 14.490 lei decât bărbații

0
22

   Un studiu cu genericul „Muncă inegală”, prezentat recent de organizația care apără drepturile omului „Parteneriat în scopul dezvoltării” arată că, în pofida măsurilor luate pentru a micșora sau reduce la net diferența dintre munca plătită bărbaților și femeilor, diferența dintre acești indici rămâne mare. Astfel, salariul mediu anual al femeilor este cu 14.490 lei decât al bărbaților. Este destul de mare și diferența în ceea ce privește pensiile: +5.000 lei în folosul bărbaților.

Pe de altă parte, angajatorii, în marea lor majoritate, consideră că la întreprinderile lor, bărbații și femeile sunt remunerați în mod egal. Alții consideră că reprezentantele sexului frumos nu se isprăvesc cu sarcinile primte din cauza activităților casnice. În opinia lor, 60 la sută din femei legate de treburile casnice, iar în rândul bărbaților acest indiciu este de doar 6,3 la sută. Ba mai mult, fiecare al treilea angajator a recunoscut că de șase ori mai des (29,6 la sută) refuză femeilor creșterea pe scara ierarhică. În cazul bărbaților acest lucru se întâmplă doar în 5,3 la sută din cazuri.

Și încă ceva. Conform acestui studiu, cele mai discriminate sunt femeile-pensionare și mămicile cu copii mici.

 

 

 


Articolul precedentCântecul de lebădă al lui Dodon în turneul de adio prin republică
Articolul următorColegiul de Arte „Nicolae Botgros” din Soroca la 80 de ani / VIDEO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.