Etapă fericită pentru echipele sorocene – 7 puncte din 9 posibile!

0
283

Deși campionatul Republicii Moldova este doar la început, putem spune, cu siguranță, că cele trei echipe sorocene au o evoluție meritorie și faptul că toate trei se regăsesc în prima parte a clasamentului vorbește de la sine – suntem pe calea cea dreaptă și Doamne ajută ca „la strânsul roadei să avem cu ce și cu cine ne lăuda”. Ba mai mult, personal sunt convins că, cel puțin una din echipe (sau, poate chiar două), la finele campionatului se va (se vor) regăsi pe podium. De promovare în Divizia A mi-i și teamsare iepurele? Cel puțin primele trei etape ne dau speranțe, iar sâmbătă trecută a fost una foarte norocoasă pentru fotbaliștii soroceni – FC Inter și EFA au câștigat cu scoruri, care ne scutesc de prea multe comentarii, iar cei de la FC Visoca au câștigat un punct prețios la Ocnița, cu una din debutantele competiției.

Astfel, elevii antrenorului Marin Russu nu au fost prea ospitalieri cu fotbaliștii de la Bălți și au perforat poarta outsider-ului tocmai de șase ori. Sincer vorbind, locul ocupat de bălțeni mi se pare curios, cel puțin, fiindcă nu cred că această echipă nu este în stare de meciuri mai bune. În fine, la Soroca outsider-ul a primit 4 „boabe” chiar în primele 45 de minute, prin golurile marcate de Roman Leșco (minutul 14), Ion Ursu (20 și 31) și Victor Sârghi (30), replicând doar cu reușita lui Maxim Latâșov (35). În repriza secundă, sorocenii au mai marcat de două ori, prin Mihai Ursu (52) și același Victor Sârghi (90), care a pus adversarilor „capacul”. Oaspeții au mai înscris o dată prin Igor Climenciuc (85). Una peste alta, a fost o victorie meritată a sorocenilor și punctum… Și elevii lui Marcel Rețitca și Petru Ciobanu au obținut o victorie muncită, fiindcă la Sângerei oaspeții mereu au viață grea. Și după prima repriză a acestui meci, când gazdele au marcat prin Artiom Șuleac (35), se părea că debutanții de la Visoca își vor înscrie la pasiv prima înfrângere, dar lucrurile s-au schimbat total în repriza a doua, iar „minunea” s-a produs, după cum ne-a relatat antrenorul Petru Ciobanu, grație unor intervenții uluitoare a portarului Marin Spoială. Cei drept, și ceilalți jucători au dat dovadă de stoicism și măistrie marcând de trei ori, în poarta gazdelor – Valentin Bacalâm (51 și 70) și Alexandru Zmuncilă (90+3). Această victorie ar putea însemna un început frumos pentru această frumoasă echipă… Și echipa FC Visoca a avut o evoluție de apreciat,  în confruntarea cu ARF Ocnița, iar punctual obținut face cât o victorie or, visocenii au egalat aproape de fluierul final al arbitrului, prin experimentatul Igor Lohov (90). Scorul a fost deschis de gazde, prin reușita lui Eugen Blajco (67), după ce Ion Laur a egalat (64), iar același Blajco adusese gazdele în avantaj (83). Personal am văzut meciul visocenilor cu fotbaliștii din Soroca și sunt convins că Vasile Boldescu, Igor Lohov și K au dreptul să viseze frumos, poate chiar la un loc pe podium.

După primele trei meciuri clasamentul arată frumos, pentru echipele sorocene:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAGE PUNCTE
 FC EDINEȚ 3 3 0 0 7-1 9
 FC FĂLEȘTI 3 2 1 0 9-2 7
 CS CRUIZ PLUS 3 2 1 0 9-4 7
 EFA VISOCA 3 2 1 0 8-4 7
 FC PEPENI 3 2 0 1 7-7 6
 FC INTER 3 1 1 1 9-7 4
 FC VISOCA 3 1 1 1 7-5 4
 ARF OCNIȚA 3 1 1 1 7-8 4
 FC SÎNGEREI 3 1 0 2 12-6 3
10  CODRU CĂLĂRAȘI 3 1 0 2 6-5 3
11  GRĂNICERUL 3 1 0 2 6-11 3
12  STEAUA TELENEȘTI 3 1 0 2 4-15 3
13  FC OLIMPIA 3 0 0 3 3-11 0
14  CF RÂȘCANI 3 0 0 3 1-9 0

 

În etapa a 4-a toate cele trei echipe au șanse reale să-și îmbogățească zestrea de puncte, fiindcă toți adversarii sunt accesibili. EFA are meci acasă (probabil, chiar la Visoca) cu echipa de pe ultimul loc, FC Râșcani; FC Inter primește replica fotbaliștilor din Călărași, iar visocenii joacă în deplasare la Bălți, cu FC Olimpia. Începutul meciurilor la ora 17:00. (Dan AOLEI)

Foto de Marin Spoială: Echipa EFA (Visoca) la startul meciului cu FC Sângerei

Articolul precedentUn pieton a fost lovit cu mașina în apropierea municipiul Soroca, versiunea principală este că era beat și a ieșit pe partea carosabilă în fața automobilului
Articolul următorRomânii pot intra în Bulgaria numai dacă …
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.