Elevii de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” au strălucit la Concursul Național de poezie dedicat lui Octavian Goga

0
3603

Trei elevi de la Liceul Teoretic „Constantin Stere” au reprezentat școala cu succes la Concursul Național „Octavian Goga sau ecoul cântecului pătimirii noastre în mileniul III”, care a avut loc în Sibiu, România. Cătălin Mușcinschi a obținut Premiul I, Nicoleta Chinzeaeva a primit Premiul III, iar Alexandra Cazacu a primit o mențiune.

Cătălin Mușcinschi a declarat: „Munca noastră și a domnului Mihai Vovc a dat roade. Când am aflat de reușitele noastre, fericirea mea nu putea fi descrisă în cuvinte. Sunt sigur că vom continua să participăm și să câștigăm alte concursuri în viitor. Sunt mândru să pot aduce succese mie și orașului meu natal.
Nicoleta Chinzeaeva a subliniat importanța participării la astfel de evenimente: „Fiecare activitate de acest gen reprezintă o treaptă nouă în experiență și acumularea de noi cunoștințe. Prin studiul operei lui Octavian Goga, renaștem mereu sentimentul anticipativ al realizării Marii Uniri a tuturor românilor în aceleași granițe. Participând la astfel de concursuri, facem încă un pas în această direcție, cu ajutorul domnului Mihai Vovc, care ne-a încurajat și ne-a susținut pe tot parcursul.”
Alexandra Cazacu a împărtășit experiența sa la concurs: „Pentru mine, participarea la acest concurs a fost o simplă experiență, în urma îndrumării profesorului meu de limba și literatura română, Mihai Vovc. Am decis să-mi pun creativitatea la treabă și am scris două poezii cu tematică diferită. Nu mă așteptam la un rezultat, deoarece scrierea de poezie este doar un hobby pentru mine. Dar, rezultatul obținut mă motivează să dezvolt această pasiune și sunt foarte recunoscătoare pentru susținerea și încrederea domnului Vovc.”
Profesorul de limba și literatura română la Liceul Teoretic „Constantin Stere”, Mihai Vovc, a subliniat importanța concursului și a felicitat elevii pentru performanțele lor.
„A fost un concurs de creație proprie, care a avut ca temă opera lui Octavian Goga. Scrierea de poezii este o provocare, dar elevii noștri au acceptat această provocare și au câștigat. Sunt mândru de ei și de munca depusă.”
Puterea și expresivitatea limbajului poetic al lui Goga continuă să inspire și să impresioneze cititorii de astăzi. Astfel, poezia lui Octavian Goga este un exemplu de artă care transcende timpul și rămâne un ecou puternic al pătimirii și luptei poporului român.
  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentPUBLICITATE: ÎNVESTEȘTE ASTĂZI ÎN SIGURANȚA ȘI CONFORTUL TĂU
Articolul următorDin cauza vântului puternic, în câteva sate din raionul Soroca au fost înregistrate întreruperi de curent electric

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.