EFA și FC Inter câștigă câte un punct, FC Visoca pierde în deplasare

0
315

Divizia B, zona Nord

Actuala ediție a Campionatului Republicii Moldova la fotbal, Divizia B, Zona Nord, este una deosebită pentru raionul Soroca or, pentru prima dată în istoria raionului, tocmai trei echipe (!!!) participă în cel de-al treilea eșalon al fotbalului moldovenesc. După cum v-am informat anterior, la cele două echipe care au participat și anul trecut – FC Inter din Soroca, care a ocupat locul 7 și debutanta competiției, FC Visoca (locul 10) s-a mai alăturat și formația EFA (Echipa de Fotbal Amatori), la fel din Visoca, căreia îi dorim succes în meciurile de campionat și de Cupă.

Altfel, formația patronată de omul de afaceri Ghenadie Mija a debutat cu dreptul, obținând un punct, în confruntarea cu mult mai experimentata echipă din municipiul Soroca. Am fost la acest meci și pot confirma că „amatorii” din Visoca mi-au făcut impresia unei echipe tenace și rea, din punct de vedere fotbalistic, care își va vinde scump pielea, în confruntările cu toate echipele. Cel puțin, în meciul cu sorocenii, visocenii de la EFA au fost egali gazdelor și scorul înregistrat la finele celor 90 de minute corespunde cu ostilitățile din teren. Cele două goluri au fost marcate de mijlocașul Vasile Pașa. Pe de altă parte, echipa FC Visoca a fost învinsă, la Camenca, de CS Cruiz Plus, scor 2-1, deși, cum ne-a relatat primarul Grigore Pleșca, oaspeții au meritat măcar un punct – cel puțin, în repriza a doua visocenii au fost net-superiori adversarilor, iar golul marcat de Nikita Negruță, de la vreo 40 de metri, poate fi considerat „golul etapei”. Iată și rezultatele tehnice ale etapei inaugurale: FC EDINEȚ-FC OLIMPIA: 3-0; FC INTER-EFA: 2-2; CODRU-FC PEPENI: 5-1; FC SÂNGEREI-STEAUA: 9-0; FC RÂȘCANI-FC FĂLEȘTI: 0-3;  CS CRUIZ PLUS-FC VISOCA: 2-1, FC GRĂNICERUL-ARF OCNIȚA: 5-3. Astfel după prima etapă toate cele trei echipe sorocene sunt vecine de clasament.

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAG PUNCTE
 FC SÎNGEREI 1 1 0 0 9-0 3
 CODRU CĂLĂRAȘI 1 1 0 0 5-1 3
 FC EDINEȚ 1 1 0 0 3-0 3
 FC FĂLEȘTI 1 1 0 0 3-0 3
 GRĂNICERUL 1 1 0 0 5-3 3
 CS CRUIZ PLUS 1 1 0 0 2-1 3
 EFA VISOCA 1 0 1 0 2-2 1
 FC INTER 1 0 1 0 2-2 1
 FC VISOCA 1 0 0 1 1-2 0
10  ARF OCNIȚA 1 0 0 1 3-5 0
11  CF RÂȘCANI 1 0 0 1 0-3 0
12  FC OLIMPIA 1 0 0 1 0-3 0
13  FC PEPENI 1 0 0 1 1-5 0
14 STEAUA TELENEȘTI 1 0 0 1 0-9 0

Și câteva cuvinte despre debutanta, EFA din Visoca. Datorită bunăvoinței lui Marin Spoială am aflat componența echipei or, această informație întotdeauna a fost una interesantă pentru microbiști. Profitând de ocazie, chiar îi rugăm și pe reprezentanții celorlalte două formații să ne prezinte componențele echipelor. Așadar, iată cine face parte din echipa EFA (Visoca):

PORTARI: Marin Spoială (raionul Soroca); Artiom Morgun (raionul Telenești)

FUNDAȘI: Vasile Bardan (Hâncești), Octavian Bacalâm (Soroca), Mihai Zaporojan (Soroca), Dumitru Braniște (Soroca), Alexandru Pavlov (Soroca), Dan Țarălungă (Soroca)

MiIJLOCAȘI: Sergiu Rusu (Chișinău), Mihai Țurcanu (Florești), Gabriel Buruiană (Soroca), Vasile Pașa (Soroca), Mihai Țapu (Soroca), Dumitru Cebotari (Telenești), Vitalie Scorpan (Râșcani), Stanislav Munteanu (Chișinău)

ATACANȚI: Alexandru Zmuncilă (Telenești), Valentin Bacalâm (Soroca), Dan Garbuz (Soroca)

ANTRENOR: Petru Ciobanu

ANTRENOR-CONSULTANT: Marcel Reșitca.

…Etapa a două se va disputa sâmbătă, 21 august. FC Soroca joacă în deplasare la Edineț, FC Visoca joacă, pe teren propriu, la Soroca, cu FC Grănicerul, iar fotbaliștii de la EFA primesc, la Izvoare, replica fotbaliștilor de la Călărași. Începutul meciurilor la ora 17:00. Intrare liberă.

FOTO: Echipa EFA (Visoca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.