EFA din Visoca câștigă cu un scor de tenis și urcă pe podium

0
493

Ziceam anterior că debutanta Campionatului Republicii Moldova la fotbal, EFA (Echipa de Fotbal Amatori) din satul Visoca va avea un cuvânt greu de spus în cea de-a treia competiție valorică a fotbalului moldovenesc și „avansurile” făcute echipei patronate de Ghenadie Mija încep să se materializeze. Or, în etapa cu numărul 4, fotbaliștii antrenați de cuplul de antrenori originari din satul Racovăț, Marcel Reșitca și Petru Ciobanu, au învins cu un scor de tenis, 6-0, echipa de pe ultimul loc, CF Râșcani.

Altfel, această victorie concludentă are un gust și mai dulce, dacă ținem cont și de faptul că meciul de sâmbătă a fost primul meci oficial, disputat de această echipă în fața propriilor microbiști. Pe de altă parte, soarta partidei a fost decisă în primele 45 de minute, când gazdele au perforat poarta oaspeților de 5 ori (!). Scorul a fost deschis de Ion Morari, care în minutul 9 a dat startul unui rezultat de-a dreptul fantastic, chiar dacă în rol de oaspete a fost echipa de pe ultimul loc, care nu are la activ nici un punct și care  a marcat doar un singur gol în 4 meciuri disputate. După doar 3 minute a ieșit la rampă Valentin Bacalâm care, se pare, își asumă rolul de golgheter nu doar al EFA, dar și al campionatului. Nu întâmplător acesta a mai marcat o dată, în minutul 41, iar până atunci au mai marcat Alexandru Oxani (21) și Mihail Țurcanu (32). În repriza a doua, visocenii au mai scăzut din turații și au înscris doar un singur gol – Ion Morari (82)…

De un meci cu multe goluri au avut parte și cei câțiva spectatori care au venit la stadionul din Soroca, unde gazdele și oaspeții, pe un teren bunicel!,  au demonstrat o mare poftă de joc și o prestație peste media campionatului. Despre aceasta vorbește și faptul că în primele 20 de minute au fost marcate tocmai 4 goluri! Vasile Mâțu, unul din veteranii fotbalului sorocean, care a întârziat la meci cu greu a crezut că scorul era de 2-2 și că nu este vorba de un mișto. Să menționăm și faptul că de fiecare dată au condus, în aceste  20 de minute, fotbaliștii din Călărași, care au deschis scorul în minutul 4, prin Andrei Tontici și au preluat conducerea după reușita lui Mihai Nastas (18). Pentru soroceni au marcat Ion Ursu (8, din penalti) și Roman Leșco (19). După aceasta elevii lui Marin Russu au demonstrat cine este adevăratul stăpân pe teren și au mai marcat de două ori – Mihail Ursu (29) și Roman Leșco (44). În repriza secundă meciul a fost la fel de spectaculos, iar atacanții au irosit o sumedenie de posibilități de a face scorul și mai … de hochei. Până la urmă, totul s-a terminat bine și frumos pentru gazde  – călărășenii au marcat prin Victor Covalenco (53), iar Igor Balan a pus punctul final (85).

Cu părere de rău, fotbaliștii celei de-a doua echipe din satul de la nordul raionului, FC Visoca, au pierdut la Bălți, dar nu cred că există motive de a critica această echipă care este doar la a doua participare în campionatul republicii. Plus la aceasta – visocenii au nimerit sub „mâna fierbinte” a unei echipe cu un plus de experiență și cu pretenții mari. După cum scrie site-ul FRF, după prima repriză scorul în acest meci era de 2-0, pentru bălțeni marcând Eugen Trifoniuc (30) și Alexandru Vasilat (36). În repriza a doua, sorocenii au redus din handicap prin experimentatul Vasile Boldescu (59), dar gazdele au reușit să mai marcheze o dată – Vitalii Ivanov (90+2).

Iată rezultatele tehnice ale etapei a 4-a: FC OLIMPIA-FC VISOCA: 3-1; FC FĂLEȘTI-ARF OCNIȚA: 6-2; STEAUA TELENEȘTI-FC GRĂNICERUL: 0-1; FC PEPENI-CRUIZ PLUS: 1-0; EFA VISOCA-CS RÂȘCANI: 6-0; FC EDINEȚ-FC SÂNGEREI: 1-2; FC INTER-CODRU CĂLĂRAȘI: 5-3. Merită atenție evoluția proastă a echipelor care ocupau un loc de frunte, în speță înfrângerile suferite de echipele din Edineț și Camenca, dar și faptul că FC Fălești și EFA Visoca încă nu au gustat din cupa înfrângerii.

Așadar, după 4 etape, microbiștii soroceni pot privi cu mândrie și cu speranță la clasament, unde EFA este pe podium, fiind puțin inferiori făleștenilor la golaveraj. Sorocenii ocupă locul 5 – la două lungimi distanță de locul III. Pe de altă parte, FC Visoca ocupă doar locul 9, dar acest fapt nu trebuie să ne deruteze – pur și simplu, calendarul acestei echipe a fost nițel mai greu decât al celorlalte echipe:

ECHIPA MECIURI VICTORII EGALITATI INFRINGERI GOLAVERAGE PUNCTE
FC Fălești FC FĂLEȘTI 4 3 1 0 15-4 10
EFA Visoca EFA VISOCA 4 3 1 0 14-4 10
FC Edineț FC EDINEȚ 4 3 0 1 8-3 9
FC Pepeni FC PEPENI 4 3 0 1 8-7 9
FC Inter FC INTER 4 2 1 1 14-10 7
CS Cruiz Plus CS CRUIZ PLUS 4 2 1 1 9-5 7
FC Sîngerei FC SÎNGEREI 4 2 0 2 14-7 6
Grănicerul GRĂNICERUL 4 2 0 2 7-11 6
FC Visoca FC VISOCA 4 1 1 2 8-8 4
10 ARF Ocnița ARF OCNIȚA 4 1 1 2 9-14 4
11 Codru Călărași CODRU CĂLĂRAȘI 4 1 0 3 9-10 3
12 FC Olimpia FC OLIMPIA 4 1 0 3 6-12 3
13 Steaua Telenești STEAUA TELENEȘTI 4 1 0 3 4-16 3
14 CF Râșcani CF RÂȘCANI 4 0 0 4 1-15 0

 

Următoarea etapă se va desfășura sâmbătă, 11 septembrie. Fotbaliștii de la EFA Visoca vor avea meci greu la Camenca, unde gazdele nu prea sunt primitoare. Sorocenii se deplasează la Sângerei, unde vor fi examinați de una din cele mai experimentate echipe din campionat. Fotbaliștii de la FC Visoca vor încerca să remonteze câte ceva din ceea ce au pierdut, în confruntarea cu liderul, FC Fălești. Federația de specialitate, în calendarul său, afirmă că acest meci se va disputa pe stadionul din Soroca, cu începere de la ora 17:00 (în caz dacă locul desfășurării partidei se va schimba, vă vom informa adăugător). În celelalte meciuri se întâlnesc: Codru Călărași – FC Olimpia, CS Râșcani – FC Edineț, FC Grănicerul – FC Pepeni, ARF Ocnița – Steua Telenești.

Articolul precedentCu ajutorul cui s-a redeschis Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din orașul Soroca? / VIDEO
Articolul următorIeri, 384 de persoane au fost declarate infectate, iar 7 persoane au decedat din cauza virusului
Redactor-șef al ziarului „Observatorul de Nord”, câştigător în topul „10 jurnalişti ai anului”. Membru al Uniunii Jurnaliștilor din Republica Moldova. Câștigător în TOP-ul „10 jurnaliști ai anului”. În presă din anul 1986. Activitate: corespondent, redactor de secție la ziarul raional din Soroca; corespondent Agenția de știri „Moldpress”, corespondent zonal al ziarului guvernamental „Независимая Молдова”; purtător de cuvânt al prefecturii Soroca, consilierul prefectului. Din anul 1988 fondator și redactor al ziarului „Observatorul de Nord”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.