Drumul Soroca-Otaci ar putea fi blocat de locuitorii satului Grigărăuca

0
174

După ce mass-media din Republica Moldova, inclusiv Observatorul de Nord, a scris despre starea dezastruoasă a tronsonului de drum Șolcani-Otaci și despre conservarea reparației acestei porțiuni de dum foarte important nu doar pentru economia națională a republicii, dar și pentru populația din satele de pe traseu, autoritățile au început să „dea din degete”, dar…a apărut o altă problemă gravă.

Este vorba de praful cu care sunt învăluite satele din preajmă, în speță satul Grigirăuca. Or. după ce drumul a fost reparat „în variantă albă”, automobilele au mărit viteza de la 5-10 km/oră până la cțteva zeci de km/oră, viața oamenilor a devenit insuportabilă — tot în jur este plin de praful, care face viață friptă tuturor. Cei mai afectați de praf s-au dovedit a fi locuitării satului Grigărăuca, care într-un interviu acordat postului de televiziune SOR TV au declarat că nu mai pot suporta această stare de lucru și se gândesc să blocheze drumul spre vama Otaci. Multiplele adresări în instanțe, inclusiv cele republicane, nu s-au soldat cu ceva palpabil. Ba dimpotrivă, autoritățile spun că nu au bani și nu promit că problema va fi rezolvată în curând.

Poate că cineva consideră că locuitorii satului Grigărăuca ar trebui să mulțumească drumarilor că măcar au astupat gropile, dar să ne nu pripim și să nu facem concluzii deșarte — mai bine să ne punem în pielea acestor săteni și să înțelegem că nimeni dintre noi nu și-ar dori să nu aibă cu ce respira din cauza prafului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.