Drum bun se construiește între satele Oclanda și Cremenciug. La ziua de astăzi execuția lucrărilor este de aproximativ 80 la sută

0
123
  Ieri, președintele raionului Soroca, Veaceslav Rusnac și șefa Secției Construcții, Gospodării Comunale și Drumuri din cadrul Aparatului Președintelui raionului, Elena Mâțu,  au efectuat o vizită de lucru în satele Cremenciug și Oclanda, unde se efectuează reconstrucția drumului public local L83, R14 Oclanda – Cremenciug R14, scrie Serviciul de presă al Consiliului raional.
Conform sursei, acest proiect constă din reconstrucția unui sector de drum public local pe o lungime de 0,80 km și lățime de 6,0 m , cu două benzi de circulație, 0,50 m acostamente consolidate conform sistemului rutier al drumului. Pe toată lungimea, drumul se încadrează în lățimea existentă a suprafeței cadastrale și nu sânt necesare exproprieri. Drumul se clasifică ca drum de categoria IV, îmbrăcămintea sistemului rutier este prevăzută din beton asfaltic în 2 straturi: strat de legătură cu h – 6 cm și strat de rulare cu h – 4 cm pe strat de piatră de circa 30 cm.
  Pentru siguranța și confortul la trafic, vor fi amenajate drumurile laterale și intrările în curți, instalate indicatoare rutiere, aplicate marcaje rutiere. Protejarea carosabilului va fi efectuată prin evacuarea organizată a apelor de suprafață prin intermediul declivităților în profil longitudinal și transversal, precum și prin bordură care tot va direcționa fluxul de apă spre șanțurile laterale.
  În urma organizării procedurii de licitație, contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat între Consiliul raional Soroca în calitate de Beneficiar și SRL”Primaterax” în calitate de antreprenor. Contractul este prevăzut pentru o perioadă de 4 ani ( 2022-2025), în sumă totală de 8953,75 mii lei. La moment execuția lucrărilor este de aproximativ 80%. (SURSA: Consiliul raional Soroca)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.