Două parteneriate semnate de Ziua Independenței (FOTO)

0
30

Două acorduri de parteneriat dintre regiunea Bauska, Republica Letonă și Consiliul raional Soroca, precum și dintre Primăria orașului Hotin și Primăria orașului Soroca au fost semnate în incinta Cetății Soroca, la 27 august, chiar în ziua în care Republica Moldova și-a declarat independența.

În cadrul evenimentului, reprezentantul fiecărei regiuni a ținut un discurs de salut, în care și-a exprimat dorința de a colabora și de a dezvolta relații de parteneriat cu părțile vizate. Vicepreședintele municipiului Bauska a declarat – “Vă mulțumesc pentru această posibilitate de a semna acest accord. Putem spune că suntem prieteni deja și ne vom strădui să vă ajutăm, în special în relația cu Uniunea Europeană”.

“Acest eveniment este o continuitate a restaurării Cetății Soroca și împreună cu mai multe cetăți, inclusiv din Ucraina și Republica Moldova, inițiem un memorandum pentru includerea Cetății Soroca în lista de monumente istorice ce aparțin patrimoniului mondial UNESCO”, a precizat Victor Său, în discursul său.

De asemenea, înainte de semnarea acordurilor de parteneriat, oficiali și reprezentanți ai administrației publice locale au depus flori la monumentul eroilor căzuți pentru apărarea integrității și suveranității Republicii Moldova în conflictul armat de pe Nistru la Complexul memorial.

Șirul de evenimente a continuat cu deschiderea Festivalului medieval “Al cincilea turn”, care a startat cu o parada a costumelor medievale, specifice mai multor regiuni, precum și cei prezenți au fost martori ale bătăliilor cu săbii dintre cavaleri, trageri cu arc, dar și alte activități interesante.

Festivalul medieval “Al cincilea turn” a durat două zile. Ieri, sorocenii au sărbătorit Hramul localității, iar cu această ocazie a fost organizat un concert festiv în Piața Libertății din Soroca.

 

Articolul precedent27 august 2016 — 25 de ani de Independență a Republicii Moldova
Articolul următorObiectiv EUROPEAN Nr.3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.