Doi ruși au murit pentru Ucraina, iar Rusia dorește să schimbe regimul de la Kiev

0
127

Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic  

Fiind într-o vizită de lucru la Kairo, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova dorește să răstoarne guvernul de la Kiev. În același timp, doi frați din Rusia, Leonid și Roman Butusin, au luptat împotriva invaziei rusești in armata ucraineana și au murit pe câmpul de luptă. Tatal lor, Oleg, a declarat ca Roman si Leonid au luptat alături si au murit in aceeași zi: „Corpurile lor erau unul lângă celalalt, eu i-am găsit”. Apropo, Oleg Butusin a decis să se întoarcă pe front și să  sa lupte in continuare, a relatat un post TV din Ucraina.

*În urma atacului cu rachete de croazieră a portului Odesa, reprezentanții Federației Ruse au asigurat partea turcă că „nu au absolut nimic de-a face cu acest atac”. Pe de altă parte, deputatul Dumei de Stat ruse Evgenii Popov a recunoscut că rachetele trase asupra portului Odesa au fost rusești.

*Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a spus, în cadrul unei întâlniri cu membrii ai congresului american că, „…indiferent ce spune și promite, Rusia va găsi modalități de a ocoli angajamentele – geopolitic, cu arme, sânge sau nu, pe mai multe direcții, așa cum o face întotdeauna”.

*Victor Orban, primul ministru al Ungariei continuă să uimească lumea. Una din ultimele lui „perle” este următoarea: „ UE a făcut o greșeală când a luat partea Ucrainei”. El este convins că „Europa ar trebui să stea între Rusia și Ucraina.

*Chiar dacă ministrul rus Lavrov a declarat că „obiectivele teritoriale ale „operațiunii speciale” vor fi extinse, experții sunt de părerea că Rusia nu are resurse pentru a face acest lucru. (Din presa internațională)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.