Doi ruși au murit pentru Ucraina, iar Rusia dorește să schimbe regimul de la Kiev

0
141

Despre războiul din Ucraina, în stil telegrafic  

Fiind într-o vizită de lucru la Kairo, ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova dorește să răstoarne guvernul de la Kiev. În același timp, doi frați din Rusia, Leonid și Roman Butusin, au luptat împotriva invaziei rusești in armata ucraineana și au murit pe câmpul de luptă. Tatal lor, Oleg, a declarat ca Roman si Leonid au luptat alături si au murit in aceeași zi: „Corpurile lor erau unul lângă celalalt, eu i-am găsit”. Apropo, Oleg Butusin a decis să se întoarcă pe front și să  sa lupte in continuare, a relatat un post TV din Ucraina.

*În urma atacului cu rachete de croazieră a portului Odesa, reprezentanții Federației Ruse au asigurat partea turcă că „nu au absolut nimic de-a face cu acest atac”. Pe de altă parte, deputatul Dumei de Stat ruse Evgenii Popov a recunoscut că rachetele trase asupra portului Odesa au fost rusești.

*Președintele ucrainean, Volodimir Zelensky, a spus, în cadrul unei întâlniri cu membrii ai congresului american că, „…indiferent ce spune și promite, Rusia va găsi modalități de a ocoli angajamentele – geopolitic, cu arme, sânge sau nu, pe mai multe direcții, așa cum o face întotdeauna”.

*Victor Orban, primul ministru al Ungariei continuă să uimească lumea. Una din ultimele lui „perle” este următoarea: „ UE a făcut o greșeală când a luat partea Ucrainei”. El este convins că „Europa ar trebui să stea între Rusia și Ucraina.

*Chiar dacă ministrul rus Lavrov a declarat că „obiectivele teritoriale ale „operațiunii speciale” vor fi extinse, experții sunt de părerea că Rusia nu are resurse pentru a face acest lucru. (Din presa internațională)

Articolul precedentOperațiune de descarcerare la accidentul din Rublenița / GALERIE FOTO
Articolul următorSecretarii consiliilor locale vor avea atribuții privind autentificarea unei procuri
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.