Doi proprietari ai unui restaurant din Istanbul au fost prezentaţi de presa rusă ca lideri ai Statului Islamic

2
36

În ultimele zile în mass-media ruseşti se difuzează fotografia lui Bilal, fiul preşedintelui Turciei, Recep Erdogan, care ar fi în compania unor presupuşi jihadişti sau chiar „căpetenii” ale Statului Islamic.

146-SF-1412151.1
Screenshot de pe site-ul Izvestia
Traducerea ştirii Izvestia:

Mass-media: În spatele atacului asupra „Su-24” se află fiul lui Erdogan, care are legături cu Statul Islamic

Turcia intenţionează să împiedice operaţiunea militară rusă din Siria din cauza petrolului teroriştilor

Petrolul ieftin pe care teroriştii îl trafichează în Turcia, ar putea fi adevărata cauză a atacului din dimineaţa zilei de 24 noiembrie asupra bombardierului tactic rus „Su-24”, relatează LifeNews.

Potrivit publicaţiei, fiul preşedintelui turc, Bilal Erdogan, are afaceri cu teroriştii Statului Islamic şi controlează fluxurile de petrol din ţară. Ultima picătură pentru autorităţile turce a devenit tocmai faptul că aviaţia rusă a bombardat masiv exploatările petroliere ale jihadiştilor.

Mai mulţi experţi afirmă în mod constant că elita turcă cooperează cu extremiştii Statului Islamic, iar în presă a apărut chiar o poză în care descendentul liderului turc pozează cu căpeteniile „Statului Islamic”.

Astfel, ziarul Izvestia i-a numit „căpetenii ale Statului Islamic” pe cei doi bărbaţi care pozează cu Bilal Erdogan, la rândul său, LifeNews i-a numit „comandanţi ai militanţilor extremişti”, iar Vesti.ru i-a botezat „jihadişti”, cu care acesta s-a fotografiat „zâmbind cu gura până la urechi”.

Screenshot de pe site-ul Vesti.ru
Screenshot de pe site-ul Vesti.ru
Traducerea ştirii Vesti.ru:

Petrolul şi prietenia cu Statul Islamic: secretele familiei lui Recep Erdogan

Au apărut dovezi noi că existenţa Statului Islamic şi situaţia instabilă din Siria este foarte convenabilă pentru autorităţile turceşti şi, nemijlocit, pentru familia preşedintelui acestei ţări. S-a dovedit că Bilal, fiul lui Recep Tayyip Erdogan, are contacte foarte strânse cu militanţii Statului Islamic, ba chiar pozează în compania lor zâmbind cu gura până la urechi. Totodată, anume Bilal Erdogan deţine controlul de facto al fluxurilor de petrol din Turcia, achiziţionând pe piaţa neagră ţiţei de la islamişti. Companiile de transport maritim ale lui Erdogan-junior au propriile dane în portul din Beirut (Liban) şi Ceyhan (Turcia), unde ţiţeiul de contrabandă este adus cu nave petroliere. Acest lucru nu e un secret pentru nimeni, nici chiar pentru turci. De fapt, tocmai faptul că forţele aeriene ruseşti au bombardat depozitele de petrol ale juhadiştilor putea fi ultima picătură pentru autorităţile turce. Ankara pur şi simplu a simţit că pierde o sursă de venit.

Screenshot de pe site-ul lifenews.ru
Screenshot de pe site-ul lifenews.ru
Traducerea ştirii Lifenews.ru:

Turcia, Statul Islamic, petrolul

Reamintim că mai mulţi experţi afirmă în mod constant că elita turcă cooperează cu extremiştii Statului Islamic. Potrivit acestora, în afacerea cu petrol dintre Turcia şi Statul Islamic, un rol important îl are Bilal Erdogan, unul dintre fiii preşedintelui Recep Tayyip Erdogan. Familia Erdogan nu vrea să piardă profiturile din livrarea petrolului ieftin, din cauza raidurilor aeriene ruseşti asupra coloanelor de camioane-cisterne de benzină.

Anterior, în presă au apărut fotografii în care descendentul liderului turc pozează în compania unor comandanţi ai militanţilor extremişti. Potrivit datelor preliminare, acesta negociază cu teroriştii.

S-a dovedit însă că aceşti „jihadişti” sunt, de fapt, proprietarii unui restaurant din Istanbul, fosta capitală a Turciei. Ei deţin în cartierul Fatih un restaurant specializat în preparate din ficat, frecventat deseori de înalţi demnitari, cu care proprietarii se fotografiază pentru publicitate şi pentru a atrage clientelă.

Mass-media ruseşti au ales această poză deoarece fraţii Kember, proprietarii localului, poartă bărbi stufoase şi pot fi daţi drept reprezentanţi ai organizaţiei teroriste Statul Islamic. Agenţia „Anadolu” a luat deja comentarii de la cei doi. În caz că presa va continua să le menţioneze numele în ştiri despre terorişti, fraţii Kember sunt dispuşi să-şi apere onoarea în instanţă.

Screenshot de pe site-ul Agenţiei Anadolu
Screenshot de pe site-ul Agenţiei Anadolu
Traducerea ştirii Anadolu:

„Să vină Putin şi să vadă că nu suntem terorişti, ci proprietari de restaurant”

Fraţii Kember, cei doi proprietari ai unui restaurant din Istanbul, pe care, din cauza bărbilor, presa rusă i-a prezentat drept membri ai Daesh, l-au invitat pe Putin în Turcia ca să-i cunoască mai bine.

Originalul articolului în limba rusă poate fi văzut aici: stopfake.org

 

Traducerea acestui articol în limba română a fost posibilă datorită ajutorului generos al poporului american oferit prin intermediul Agenţiei SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID). Opiniile exprimate aparţin autorilor şi nu reflectă în mod necesar poziţia USAID sau a Guvernului SUA.
Traducerea a fost asigurată de Asociaţia Presei Independente (API) din Republica Moldova.


Articolul precedentMaşinile de serviciu ale autorităţilor raionale, luate în vizor
Articolul următorDaniel Ciugureanu comemorat şi la Soroca
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

2 COMENTARII

 1. «Пусть Путин придет и увидит, что мы не террористы, а рестораторы» Владельцы ресторана в Стамбуле – братья Кемер

  – Одно другому никак не мешает
  Многие киноактёры, спортсмены и другие, являются помимо основной деятельности ещё и рестораторами.
  А что мешает рестораторам быть боевиками или лидерами ИГИЛ?

  • Запад хорошо финансирует антироссийскую пропаганду. Идёт идеалогическая война против всего русского. Давно…
   Дело в “бабле”. Исчезнет финансирование, исчезнут все эти организации типа USAID, stopfake.org и API, финансируемые Guvernului SUA.
   А пока это надо воспринимать как фашистские листовки над городом который собираются бомбить. Нато и сейчас так делат в Сирии. Сперва предупреждают, чтоб террористы спрятались, а потом бомбят.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.