Din luna aprilie, va fi pus în circulație un nou model de pașaport

0
220

  Începând cu luna aprilie a acestui an, în Republica Moldova va fi pus în circulație un nou model de pașaport. Un proiect în acest sens a fost aprobat miercuri, 15 martie, de către Guvernul Republicii Moldova, scrie oficial.md

Noul pașaport conține 34 de pagini, se distinge prin 45 de elemente performante de securitate și vine cu o serie de noutăți ce țin, în speță, de materialele de confecționare, de tehnologia de personalizare și tipologia elementelor de securitate.

Pașaportul se eliberează persoanelor cu vârsta sub 7 ani pe termen de 4 ani; cu vârsta de la 7 până la 16 ani – pe termen de 7 ani, cu vârsta peste 16 ani – pe termen de 10 ani.

Modelul nou de pașaport (seria AP) urmează să fie pus în circulație pe măsura epuizării stocului de blanchete de pașapoarte (seria AB), dar nu mai târziu de 30 aprilie 2023.

Punerea în circulație a noului model de pașaport se face în contextul alinierii la recomandările instituțiilor internaționale în domeniu, care impun revizuirea periodică a formei și conținutului actului de identitate, a tehnologiilor de citire optică și electronică, pentru asigurarea interoperabilității globale.

Totodată, schimbări au fost operate și la cea mai importantă și sensibilă la fraudare parte a blanchetei de pașaport – pagina cu date de identificare ale titularului.

Respectiva pagină, care anterior era din hârtie, va fi înlocuită cu una din policarbonat, personalizată prin gravare laser.

Potrivit ASP, această tehnologie permite utilizarea unui spectru mai larg de elemente de securitate pe nivele verificate prin simpla atingere, privire și înclinare a documentului alături de alte elemente de securitate ascunse, verificate cu echipamente simple și de laborator.


  • ETICHETE
  • VC
Articolul precedentCum și pe ce a cheltuit primăria noastră banii voștri în 2022? / INFOGRAFIC
Articolul următorImportant! Drumul de acces spre Soroca ar putea fi astăzi blocat de provocatori
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.