De ce trebuie să speli neapărat portocalele înainte să le consumi. Greșeala uriașă pe care o fac aproape toți oamenii

0
222

Coaja de portocală, la fel ca suprafața oricărei alte legume sau oricărui alt fruct, poate conține diferite tipuri de bacterii, virusuri, pesticide, murdărie și alte microorganisme dăunătoare. Trebuie să ținem cont de faptul că în ciuda faptului că nu mâncăm coaja, tot intrăm în contact cu ea.

De exemplu, atunci când tăiați o portocală, cuțitul va traversa atât coaja, cât și interiorul fructului, astfel încât poate muta murdăria din exterior în pulpă.

Cum le poți curăța corect

Mai mult, în timp ce o cureți, mâinile tale intră în contact direct cu coaja nespălată. Dacă îți atingi apoi ochii, nasul sau gura, contaminarea este inevitabilă.

Toate aceste probleme sau riscuri sunt eliminate cu un singur gest: spălarea portocalelor.

Ele pot fi spălate sub jet de apă și puțin săpun cu pH neutru. În plus, se recomandă să folosești o perie mică pentru a ajuta la îndepărtarea tuturor impurităților de pe coajă.

De asemenea, poți scufunda portocalele într-o soluție obținută din trei linguri de oțet alb pentru fiecare litru de apă. Fructele se lasă în soluție în jur de zece minute. După ce sunt scoase, se mai trec încă o dată pe sub jetul de apă doar pentru a le clăti și a elimina eventualul gust de oțet.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentVin ninsorile la Soroca. Vom avea minus în termometre și pe timp de zi
Articolul următorȘi-a bătut și violat bunica, iar acum riscă patru ani de închisoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.