De ce să nu mai folosești deodorantul dimineața. Mulți oameni îl utilizează greșit

0
217

Multe doamne și domnișoare caută trucuri deosebite pentru îngrijirea corpului. Ziua tuturor începe cu un întreg proces de igienă. Desigur că fiecare are obiceiuri diferite în această privință, dar cu toate astea toți trebuie să ia la cunoștință sfaturile specialiștilor.

Puțini știu, dar deodorantul nu se folosește în prima parte a zilei așa cum fac majoritatea oamenilor. Acest produs se află în casele tuturor în trusa de îngrijire și este o substanță care se aplică în principal la subraț pentru a reduce mirosul de transpirație. Cu toate că pare simplu, există câteva reguli și în privința acestui obicei.

Există nenumărate produse pe piață, dar trebuie să știi că îți poți face acasă deodorantul bio. Experții susțin că trebuie să faci asta pentru că s-a dovedit faptul că substanțele chimice din corpul nostru de la prima oră a dimineții sunt esențiale pentru ca sistemul imunitar să funcționeze corect. Concret, utilizarea deodorantului dimineața ar interfera cu sănătatea ta, așa că cel mai bine este să îl folosești după orele 10:00- 12:00.

O echipă de cercetători de la Universitatea din Birmingham a susținut că acesta ar trebui aplicat noaptea pe pielea foarte uscată. Dermatologii sunt de acord cu acest sfat și recomandă produse cât mai simple și cu o etichetă curată mai ales pentru pielea sensibilă.

Când a fost inventat deodorantul?

Primul deodorantul din istorie a fost Mum, inventat în 1888. Acesta a fost creat de către un inventator american al cărui nume a fost pierdut de-a lungul timpului. Compania Mum a fost cumpărată de Bristol – Myers în 1931, iar la sfârșitul anilor 1940 Helen Barnett Diserens a dezvoltat un aplicator special.

Deodorantele au fost comercializate inițial în primul rând la femei, dar din 1957 piața s-a extins enorm și la cei de sex masculin. Specialiștii susțin însă că 50% dintre bărbați au utilizat totuși un deodorant până la acea dată în lupta cu mirosurile neplăcute și transpirația abundentă în timpul muncii.

sursa: playtech.ro


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentLa ce foloseşte partea albastră a radierei, de fapt. Detaliul genial pe care ai fi vrut să îl ştii când încă erai la şcoală
Articolul următorDe ce să nu mai arunci niciodată bureții de vase deja folosiți. E un truc genial

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.