De ce să consumi ulei de avocado. Beneficiile pe care le are pentru corpul tău

0
55

Mai puțin popular decât uleiul de floarea soarelui sau uleiul de măsline, uleiul de avocado prezintă foarte multe beneficii asupra organismului uman. Acesta este considerat unul dintre cele mai sănătoase uleiuri de gătit. Dar, în ciuda popularității în creștere și a disponibilității pe rafturi, este important să-ți alegi foarte atent uleiul de avocado pe care-l vei cumpăra de la magazin.

Punctul de fum al uleiului de gătit este temperatura la care uleiul începe să ardă. Odată ce are loc acest proces, uleiul începe să se descompună și să creeze radicali liberi proinflamatori și niveluri scăzute de acroleină.

Uleiul de avocado poate ajuta la scăderea colesterolului

Uleiul de avocado are un conținut ridicat de grăsimi mononesaturate și un conținut scăzut de grăsimi saturate, motiv pentru care consumul acestuia poate ajuta la scăderea nivelului de lipide cu densitate scăzută (LDL) sau a colesterolului „rău”.

Uleiul de avocado conține acid oleic sănătos pentru inimă, bogat în acizi grași omega-9 și grăsimi nesaturate. De asemenea, cercetătorii au ajuns la concluzia că persoanele care consumă, regulat, ulei de avocado sunt protejați de apariția unor posibile afecțiuni la nivelul inimii. Ceea ce nu multă lume știe este că acest ulei conține luteină, un antioxidant esențial pentru sănătatea ochilor, pe care organismul nu îl poate produce singur. Aportul suficient de luteină în dietă poate reduce riscul de a dezvolta anumite boli de îmbătrânire a ochilor, precum cataracta sau degenerescența maculară.

Să nu uităm că uleiul de avocado este bogat în vitaminele A și E, fiind benefic pentru îndesirea podoabei capilare a domnișoarelor.

sursa: playtech.ro

  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentMaria STOIAN „Învățarea este biletul pentru un viitor bun și stabil”
Articolul următorDeportările – oameni și destine: Pe meleaguri străine, moldovenii erau săritori la nevoie / GALERIE FOTO
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.