De ce pisica neagră simbolizează ghinion?

0
452
Image by Claudia from Pixabay

De ce pisica neagră simbolizează ghinion? Mulți cunosc ce înseamnă dacă o astfel de felină îți taie calea și nu procedezi conform credinței populare ce te apără de consecințele unei asemenea întâlniri nefaste. Dar cum s-a ajuns la demonizarea pisicuțelor doar pentru culoarea lor?, se ăîntreabă newsweek.ro

De ce pisica neagră simbolizează ghinion? Când o asemenea felină îți taie calea, dacă socotești superstiția valabilă, vei avea o zi proastă, ba va trebui să fii cu ochii-n patru pentru ca să nu se întâmple vreo nenorocire și mai mare. Cum au ajuns, însă, pisicuțele, aproape demonizate doar pentru culoarea blănii lor?

De ce pisica neagră simbolizează ghinion? Ce metode sunt ca să te „aperi” de superstiție?
Apariția unei pisici negre în calea noastră, declanșează unora o teamă instinctivă. Moștenirea dată de vechi superstiții ce au circulat prin mai toată Europa și chiar pe tot mapamondul este, uneori, mai puternică decât rațiunea.

În tradiția creștina – și nu numai – negrul este culoarea ceremoniilor funerare, dar și a nopții ce poate ascunde tot felul de spirite malefice. Dar lucrurile s-au înrăutățit – pentru felinele de această culoare – mai ales în Evul Mediu. Ele au fost asociate cu vrăjitoarele și cu magia neagră.

Citește articolul integral pe newsweek.ro


Articolul precedentGustoșenii de la bunica: Pizza cu salam și roșii / VIDEO
Articolul următorHoroscopul săptămânal pentru perioada 17-23 iunie 2024 pentru toate zodiile
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.