Cum s-a desfăşurat campania ,,Împreună pentru siguranţa ta”, la Cosăuţi

0
83

Inspectoratul de Poliţie Soroca (IPS) lansează la nivel local Campania ”Împreună pentru siguranţa ta”. Un eveniment de informare despre campanie a avut loc în satul Cosăuți. Campania ”Împreună pentru siguranţa ta” are scopul de a consolida parteneriatul cu comunitatea, prin crearea și menținerea unui dialog constructiv și identificarea soluțiilor ce vor contribui la siguranța cetățenilor.

Astfel, la 12 august, pe stadionul din localitatea menţionată, polițiștii din Inspectoratul de poliție Soroca împreună cu Serviciul Protecție Civilă și Situații Excepționale, Direcția Poliției de Frontieră Nord, Orchestra Model și ”Scorpionii” Trupelor de Carabinieri ale MAI, au desfășurat întrunirea la care au participat circa 800 localnici ai satului, dar și cetățeni din localitățile din vecinătate. Evenimentul a fost condus de șeful adjunct al IP Soroca, Dumitru BATOG și reprezentanții Direcţiei Generale Securitate Publică, informează IPS.

Cei prezenți la eveniment, au vizualizat prezentările serviciilor polițienești aflate în grija și suportul cetățenilor, s-au familiarizat cu tehnica din dotarea poliției și modalitatea de sesizare a problemelor de interes comunitar cu care se confruntă.

Participanții au primit sfaturi utile cum să-și asigure protecția personală și a bunurilor, cum să sporească siguranța copiilor și cum să evite situațiile de risc. Evenimentul a fost completat cu jocuri sportive (ridicarea greutăților, armrestling, fotbal, trînta tradițională, iar copiii au participat la jocuri educative desfășurate de echipa DGSP și INP (concursul siguranței rutiere, rebusul siguranței online si antiviolenta, concursul cu baloane pentru formarea deprinderilor de protectie), mai menționează sursa.

Amintim că evenimentul urma să se desfășoare la 6 august, dar din cauza caniculei de acum o săptămână, acesta a fost amânat pentru data de 12 august curent.

Astfel de activități informative au loc și în alte localități din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.