Cum îți dai seama dacă pepenele roșu ales este dulce și copt

0
138

Vara este sezonul pepenelui roșu, fructul cu 90% apă și fără calorii. Pentru a știi să alegi un  pepene copt și dulce trebuie să ții cont de câteva sfaturш. Iată cum îți dai seama dacă pepenele roșu ales este dulce și copt.

Pepenele roșu, sau pe numele său științific citrullus lanatus, este o specie de plantă cu flori din familia cucurbitaceae. Este un fruct foarte cultivat la nivel mondial, cu peste 1.000 de soiuri. Acesta este cultivat în regiuni tropicale la temperate din întreaga lume pentru fructele sale mari comestibile. Miezul dulce și suculent este de obicei roșu intens până la roz, cu multe semințe negre, dar există soiuri fără semințe. Cum îți dai seama dacă pepenele roșu este dulce și copt?

Unul dintre principalele sfaturi este să fim atenți la fe pecific, trebuie să sune sticlos, nu înfundat, să simți că vibrează în mână”, spune expertul de la Dăbuleni.

În plus, când tai pepenele, miezul ar trebui să fie de un roșu intens (sau galben, în funcție de soi), fără zone albe sau verzi, iar semințele ar trebui să fie închise la culoare. Semințele albe indică un pepene necopt.

Evită pepenii cu lovituri și zone moi. Este în regulă dacă coaja din partea de sus a pepenelui pare puțin decolorată – acest lucru se datorează expunerii la soare și este un alt semn de maturitate.

O pată galbenă la sol este cel mai bun semn că pepenele este copt și destul de dulce. De asemenea, ar trebui să cauți pe pepene puncte negre, maronii. Acestea sunt un semn că pepenele este foarte dulce și va fi destul de delicios. Dar pata de pământ și aceste puncte negre nu trebuie confundate cu petele albe și negre care accelerează procesul de mucegăire.

Dacă pepenele are dungi, acestea ar trebui să fie de un verde închis, intens, în timp ce dungile palide ar trebui să fie de un galben deschis, cremos.

Pentru a alege un pepene verde copt, verifică pata de sol galbenă, aspectul mat al cojii, sunetul adânc la bătaie, greutatea relativă la mărime, forma simetrică, textura fermă a cojii și codița uscată. Acești indicatori te vor ajuta să te asiguri că pepenele ales este copt și dulce.

Cum se consumă pepenele roșu

Pepenele roșu este format în principal din apă (91%) și carbohidrați (7,5%). Nu oferă aproape proteine ​​sau grăsimi și este foarte scăzut în calorii.

Pepenele roșu se poate consuma în sucuri naturale, smoothie-uri sănătoase sau așa cum este, tăiat în bucățele. Este greu să faci deserturi cu acest fruct din cauza conținutului mare de apă pe care îl are. Poți să îl pui în salate de fructe sau îl poți mura cu tot cu coajă. Pepenele murat este una dintre delicatese.


  • ETICHETE
  • EC
Articolul precedentDe ce muștele devin mai agresive în august? Descoperă adevărul din spatele fenomenului
Articolul următorSorocenii sunt invitați mâine la expoziția „Personaje pentru multiplicație” a pictorului sorocean Tigran Haceatrean
OdN
fondat la 3.11.1998, înregistrat la Camera Înregistrărilor de Stat, membru al Asociaţiei Presei Independente afiliate WAN (Organizaţiei Internaţionale a Ziarelor) din anul 1999, este primul ziar din câmpia Sorocii, care este inclus în Catalogul ÎS "Poşta Moldovei", apare în limba română

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.